Sari la conținut
Clinica Stomatologica » 14 iunie – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

14 iunie – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge reprezintă prilejul de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge.
Ministerul Sănătății face apel pentru donarea voluntară de sânge și mulțumește tuturor celor care au înțeles importanța actului donării, ajutând bolnavii să supravieţuiască prin gestul lor. Necesitatea de a dispune de sânge şi produse de sânge sigure pentru transfuzii este esențială pentru salvarea de vieți.
Ministerul Sănătății urmărește eficientizarea activității sistemului național de transfuzie sanguină. Este nevoie de o permanentă dezvoltare și reformare în acest domeniu, iar Ministerul Sănătății împreună cu specialiștii lucrează la un set de măsuri în acest sens.
În cadrul Programului de sprijin pentru reformele structurale (SRSS) privind reorganizarea sistemului de transfuzie realizat în colaborare cu Comisia Europeană, experți români și din alte state membre ale Uniunii Europene lucrează la identificarea unui nou model de creștere a capacității de asigurare a tratamentului transfuzional pentru pacienții care au nevoie și de îmbunătățire a accesului populației la donarea de sânge în cadrul unui program flexibil, adaptat.
Nevoia de sange este universală și obiectivul autorităților este acela de creștere a calității vieții pacienților, însă fără ajutorul donatorilor echipele de medici nu pot atinge acest obiectiv.
„Donarea de sânge este un act de solidaritate. Alăturaţi-vă efortului şi salvaţi vieţi”- Organizația Mondială a Sănătății.

Articolul 14 iunie – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge apare prima dată în 360medical.ro.