Sari la conținut
Clinica Stomatologica » 200 de centre comunitare integrate, selectate de Ministerul Sănătăţii pentru a beneficia de finanţare nerambursabilă

200 de centre comunitare integrate, selectate de Ministerul Sănătăţii pentru a beneficia de finanţare nerambursabilă

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că a selectat 200 de centre medicale comunitare integrate care vor beneficia de finanţare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Conform procedurilor din cadrul PNRR, Componenta 12 – Sănătate, Ministerul Sănătăţii a selectat 200 de centre comunitare integrate care vor beneficia de finanţare nerambursabilă. Aceste obiective de investiţii vor include construcţia, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea centrelor comunitare integrate.

Organizarea unor centre medicale comunitare intregrate, care reunesc toate serviciile medicale într-un singur loc, urmăreşte sporirea accesului la asistenţă de calitate, în special pentru grupurile vulnerabile.

Investiţia pentru centrele comunitare integrate are un buget total de 40.200.000 euro, iar pentru medicina de familie 180.000.000 de euro.

O listă de rezervă include alte 100 de obiective similare care vor fi finanţate în cazul în care nu va fi atins plafonul de buget al programului. Până la data de 15 decembrie 2022 pot fi depuse cererile de finanţare, urmând ca până la 30 decembrie să fie semnate contractele cu beneficiarii”, a informat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat preluat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, s-a întâlnit miercuri cu primarii unor comune din judeţul Botoşani,  pentru a găsi cele mai bune soluţii privind implementarea rapidă a acestor proiecte.

„În aceste localităţi există mai multe cabinete de medicină de familie care s-au înscris în programul de reabilitare şi dotare a acestui tip de investiţii”, a precizat ministerul.

Articolul 200 de centre comunitare integrate, selectate de Ministerul Sănătăţii pentru a beneficia de finanţare nerambursabilă apare prima dată în 360medical.ro.