Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Accident rutier în Bulgaria: 3 români morți, 5 români la Spitalul Floreasca în stare gravă

Accident rutier în Bulgaria: 3 români morți, 5 români la Spitalul Floreasca în stare gravă

Cinci pacienții români politraumatizați, victme ale accidentului rutier produs în Bulgaria între satul Kutsina şi Polikraishte (regiunea Veliko Târnovo) sunt îngrijiți în Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, fiind în stare gravă, în acest moment, dar stabili din punct de vedere al funcțiilor vitale.

Un autocar înmatriculat în România a avut un accident vineri noaptea în Bulgaria. În acest autocar care se întorcea din Turcia se aflau 25 de pasageri, dintre care şapte cetăţeni turci, iar 18 români, a fost implicat într-un accident rutier în Bulgaria.

Trei români au murit, iar alți 5 au fost grav răniți, fiind  transferați la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca cu 4 elicoptere SMURD aflate în dotarea IGAv.

Astăzi, reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca au precizat că dintre cei 5 pacienți: 3 sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, necesitând măsuri specifice acestei secții, iar 2 sunt internați în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară).

,,Echipele multidisciplinare compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie, neurochirurgie îi supraveghează permanent pe acești pacienți, adaptând tratamentul în funcție de evoluția lor, inclusiv intervenții chirurgicale în zilele care urmează”, se arată în comunicatul trimis de spitalul bucureștean.

Ministerul Sănătăţii a constituit ieri o echipă operativă care să acorde suportul necesar victimelor accidentului rutier petrecut în Bulgaria.

 

Articolul Accident rutier în Bulgaria: 3 români morți, 5 români la Spitalul Floreasca în stare gravă apare prima dată în 360medical.ro.