loader image
Home » Administrarea dozei a patra de vaccin Pfizer se poate face la cerere din 16 mai

Administrarea dozei a patra de vaccin Pfizer se poate face la cerere din 16 mai

Administrarea dozei a patra de vaccin Pfizer/BioNTech se poate face în România la cerere din 16 mai, după recomandările în acest sens transmise de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). 

Anunțul a fost făcut miercuri de Ministerul Sănătății, care a transmis mai multe precizări privind administrarea dozei a patra.

“Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech”, a menționat ministerul, într-un comunicat.

Pot solicita vaccinarea împotriva Covid-19  cu doza a patra persoanele cu vârsta peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva Covid-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a patra se poate efectua la cel puțin 4 luni după efectuarea celei de-a treia doze.

Autoritățile recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Articolul Administrarea dozei a patra de vaccin Pfizer se poate face la cerere din 16 mai apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top