Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Agenția Unitaid donează Ucrainei dispozitive de respirație portabile pentru copiii prematuri

Agenția Unitaid donează Ucrainei dispozitive de respirație portabile pentru copiii prematuri

Agenția globală de ajutor pentru sănătate, Unitaid donează Ucrainei 220 de dispozitive de respirație portabile, care pot ajuta la salvarea vieților copiilor prematuri, în spitalele din prima linie, unde nu există energie electrică.

Invazia Rusiei în Ucraina, începută pe 24 februarie 2022,  a distrus și deteriorat sute de spitale, perturbând liniile de aprovizionare și punând nou-născuții în pericol de deces sau invaliditate din cauza lipsei accesului la echipamente și oxigen.

Purtătorul de cuvânt al Unitaid, Herve Verhoosel, a declarat într-un briefing de presă că războiul provoacă un stres suplimentar asupra femeilor însărcinate, ceea ce a dus la o creștere a numărului de nașteri premature, care în unele zone s-a triplat.

Noile dispozitive cu bule de presiune pozitivă continuă pentru căile respiratorii nazale (bCPAP) sunt acum disponibile în 25 de unități din Ucraina, a spus oficialul Unitaid.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, a declarat că, într-o vizită recentă la un spital de pediatrie din apropierea frontului din Ucraina, a văzut cadre medicale care dorm în subsol în fiecare noapte și trebuie să mute în mod constant copiii pe aparatele de ventilație.

„A avea la dispozitive portabile, care pot funcționa offline (fără electricitate) este absolut vital”, a declarat oficialul OMS.

Unitaid a încheiat un parteneriat cu Vayu Global Health, o organizație non-profit specializată în echipamente medicale low-cost (ieftine) pentru țările în curs de dezvoltare, pentru a furniza dispozitivele bCPAP fabricate în Kenya, care costă în jur de 500 de dolari fiecare, precum și 125 de concentratoare de oxigen.

Unitaid este o agenție globală de sănătate care finanțează programe de inovare medicală pentru a preveni, diagnostica și trata mai rapid, mai ieftin și mai eficient bolile în țările cu venituri mici și mijlocii, și este găzduită de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Articolul Agenția Unitaid donează Ucrainei dispozitive de respirație portabile pentru copiii prematuri apare prima dată în 360medical.ro.