Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Ajutorul financiar acordat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare a prețului medicamentelor

Ajutorul financiar acordat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare a prețului medicamentelor

Ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, acordat în luna iulie 2022  pensionarilor  cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei prin punerea în aplicare  a Ordonanței de Urgență nr.74/02.06.2022, nu reprezintă venit din pensie sau din indemnizație socială și nu va fi luat în calcul la stabilirea plafonului de compensare cu 90% a prescripțiilor medicale.

CNAS informează că ajutorul financiar acordat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare a prețului medicamentelor.

,,Reamintim că în scopul creșterii accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici, începând cu data de 1 ianuarie 2022 pensionarii cu venituri din pensii și indemnizații sociale până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, beneficiază de compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista B cuprinsă în Lista de medicamente compensate și gratuite aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 720/2008, a căror valoare  la nivelul prețului de referință/prescripție este de până la 330 lei/lună. Finanţarea se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi, respectiv, de 40% prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii”, arată CNAS.

De altfel, o precizare asemănătoare a făcut instituția și la începutul acestui an când guvernul a decis acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii cu venituri sunt mai mici sau egale cu 1.000 lei și pentru cei cu pensii între 1.001 și 1.600 lei.

Articolul Ajutorul financiar acordat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare a prețului medicamentelor apare prima dată în 360medical.ro.