Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Al doilea caz de variola maimuței confirmat în România

Al doilea caz de variola maimuței confirmat în România

Al doilea caz de variola maimuței a fost confirmat marți în România, la o zi după primul caz, a anunțat Ministerul Sănătății.

Persoana infectată este un bărbat de 32 de ani, care s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută, iar investigațiile de laborator au confirmat marți că este infectat cu variola maimuței.

“Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, a precizat ministerul.

Primul caz confirmat în România este un bărbat în vârstă de 26 de ani din București, diagnosticat luni în urma investigațiilor de laborator.

Infecția cu virusul MPV, care provoacă variola maimuței, a fost confirmată pentru prima dată în Europa în 7 mai, în Marea Britanie, la un pacient cu istoric de călătorie în Nigeria.

Virusul este endemic în vestul și centrul Africii, unde provoacă de obicei forme ușoare de boală, și a fost rareori detectat în alte regiuni până luna trecută.

Până în prezent au fost raportate circa 900 de cazuri confirmate de infecție cu virusul “variolei maimuței” în statele din Uniunea Europeană. Niciun deces din cauza infecției nu a fost raportat până acum.

Articolul Al doilea caz de variola maimuței confirmat în România apare prima dată în 360medical.ro.