Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Amazon vrea să intre pe piața farmaceutică și testează un vaccin împotriva cancerului

Amazon vrea să intre pe piața farmaceutică și testează un vaccin împotriva cancerului

Amazon își continuă eforturile de a pătrunde pe piața farmaceutică și urmează să demareze un studiu clinic în care va fi testat un vaccin-candidat împotriva cancerului, în parteneriat cu un centru de cancer din Statele Unite.

Un studiu clinic de fază 1 aprobat de Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) va recruta 20 de participanți cu vârsta de peste 18 ani și urmărește dezvoltarea unor vaccinuri personalizate care să trateze cancerele de piele, de sân și melanom, se arată într-un document depus la arhiva Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA.

Conform acestui document, studiul a început în luna iunie și, conform autorilor, va fi finalizat până în noiembrie anul viitor.

Centrul pentru cancer Fred Hutchinson, din Seattle va sponsoriza și conduce studiul, în timp ce Amazon este listat drept colaborator.

Mai multe studii și cercetări vor urma pentru a îndeplini cerințele stricte ale FDA, ceea ce înseamnă că vor mai trece câțiva ani înainte ca vaccinul să fie lansat pe piață.

Dacă va avea succes, vaccinul ar putea deveni o alternativă mai bună și mai accesibilă la chimioterapie, potrivit presei americane, care a raportat știrea.

Conform surselor din presa americană, laboratorul secret al Amazon, Grand Challenge, a supervizat inițial acest proiect pentru obținerea unui vaccin împotriva cancerului.

Conform acelorași surse, echipa de cercetare a proiectului, formată din medici și ingineri în domeniul tehnologiei medicale, i-ar raporta în prezent vicepreședintelui Amazon pentru echipamente, Robert Williams.

Amazon nu este singura companie care vrea să dezvolte vaccinuri personalizate împotriva cancerului.

BioNTech, din Germania, a anunțat anul trecut că a tratat primul pacient de melanom avansat, în faza a 2-a a unui studiu pentru un vaccin împotriva cancerului.

Cercetările BioNTech se bazează pe tehnologia ARN mesager, pe care a folosit-o pentru a dezvolta cel mai bine vândut vaccin împotriva Covid-19, în parteneriat cu gigantul farmaceutic american Pfizer.

Amazon își sporește, astfel, eforturile de a intra pe această piață, după lansarea, în 2020, a unei farmacii online.

Articolul Amazon vrea să intre pe piața farmaceutică și testează un vaccin împotriva cancerului apare prima dată în 360medical.ro.