Sari la conținut
Clinica Stomatologica » ANMCS a încadrat 5 spitale în categorii de acreditare în luna mai

ANMCS a încadrat 5 spitale în categorii de acreditare în luna mai

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a încadrat 5 spitale publice cu paturi în categorii de acreditare în luna mai 2022, din care 3 unități au fost încadrate în categoria a II-a (acreditat cu recomandări). 

Astfel, potrivit unui ordin al președintelui ANMCS, publicat vineri în Monitorul Oficial, din cele 5 unități medicale încadrate în categorii de acreditare, trei au fost încadrate în categoria a II-a (cu recomandări): Cardiomed Cluj, Medisprof Cluj și Medical Analysis Constanța.

Celelalte două spitale evaluate au fost încadrate în categoria a III-a (acreditat cu rezerve) – Quality Compas Giurgiu și Spitalul de Psihiatrie Mocrea (jud. Arad).

Unitățile au primit acreditarea pentru o perioadă de cinci ani, cel mai mare punctaj – de 83,98% – fiind obținut de Medical Analysis Constanța.

CATEGORII DE ACREDITARE

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare. Primele unități medicale cu cel mai înalt grad de clasificare ar putea fi cele trei spitale regionale care urmează să fie construite în următorul deceniu la Iași, Cluj și Craiova.

Din 17 octombrie 2019, toate spitalele din România sunt obligate să afișeze la intrare și pe paginile lor de internet care este categoria lor de acreditare sau, în cazul în care nu au fost încă evaluate, că sunt în curs de acreditare.

Articolul ANMCS a încadrat 5 spitale în categorii de acreditare în luna mai apare prima dată în 360medical.ro.