Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Antibiotice Iași a înregistrat o creștere a vânzărilor cu peste 50% în prima jumătate a acestui an

Antibiotice Iași a înregistrat o creștere a vânzărilor cu peste 50% în prima jumătate a acestui an

Producătorul de medicamente generice Antibiotice Iași, singurul jucător important din sectorul farmaceutic controlat de statul român, a înregistrat în primul semestru al acestui an încasări mai mari cu 54% față de aceeași perioadă din 2021, cu mult peste estimările companiei, pe fondul creșterii cererii atât pe piața internă, cât și pentru export.

Astfel, rezultatele financiare preliminate transmise marți Bursei de Valori București (BVB) arată că Antibiotice Iași a înregistrat venituri din vânzări de 248,2 milioane lei (50,2 milioane euro) în primul semestru, cu 54% peste nivelul din aceeași perioadă a anului trecut.

Mai mult, veniturile din vânzări din primul trimestru au depășit cu 23% valoarea planificată.

Veniturile realizate din vânzarea produselor pe piața din România au fost de 206,9 milioane lei, în creștere cu 22,7% față de aceeași perioadă din 2021, iar exporturile de medicamente și substanțe active au însumat 95,3 milioane lei, cu 39% peste nivelul de referință.

“Vânzările de medicamente marca Antibiotice revin pe o tendință de consolidare în principalele teritorii actuale – SUA, Canada, Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Serbia, Vietnam, Moldova, Azerbaidjan și Irak. Principalele produse valorificate în aceste teritorii sunt medicamentele antiinfecțioase pulberi sterile injectabile (90% din total), urmate de medicamentele cardiovasculare sub forma de comprimate”, se arată în raportul semestrial al companiei.

Pe plan extern, Antibiotice Iași este lider mondial pe segmentul medicamentului Nistatina, un antifungic pentru tratarea infecțiilor determinate de ciuperca Candida albicans la nivelul tractului digestiv.

“Exportul de Nistatina este în valoare de 44,4 milioane lei, peste valoarea planificată (30,8 milioane lei) și valoarea realizată în semestrul I al anului 2021 (24,8 milioane lei), reușind consolidarea pe piețele din America de Nord, America Latina și Europa”, a precizat compania.

De asemenea, compania a obținut un profit net de 23,16 milioane lei în semestrul I, în creștere cu 19,8% față de cel din primul semestru al anului 2021, de 19,33 milioane lei.

Compania Antibiotice Iași este controlată de statul român, prin Ministerul Sănătății, care deține 53% din acțiuni, alt acționar important fiind SIF Oltenia (26,55%).

În 2021, compania a înregistrat venituri din vânzări de 366,2 milioane lei, în creștere cu 7,6% față de nivelul din anul precedent, și un profit net de 29,9 milioane lei.

Articolul Antibiotice Iași a înregistrat o creștere a vânzărilor cu peste 50% în prima jumătate a acestui an apare prima dată în 360medical.ro.