loader image

APAN selectează pacienți cu scleroză multiplă pentru campania ,,Abordarea holistică și recuperarea începe acum!”

Astăzi se desfășoară în format hibrid un eveniment organizat de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN) la Ramada Plaza sala Europe, din București, cu ocazia Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple, celebrată pe 30 mai. La conferința pentru pacienți cu scleroză multiplă și aparținători, APAN selectează pacienți cu scleroză multiplă pentru campania ,,Abordarea holistică și recuperarea începe acum!”  

Timp de 8 ore pacienți cu scleroză multiplă (SM) și medici neurologi, fiziokinetoterapeuți vor discuta în conferința pentru pacienți și aparținători despre noutățile în SM, despre nutriție, tratamente inovative în programul național și despre abordarea multidisciplinară a persoanelor cu scleroză multiplă din România.

Prin campania ,,Abordarea holistică și recuperarea începe acum!” organizația va încuraja recuperarea medicală cu pachete de psihoterapie, kinetoterapie, masaj, abordare multidisciplinara de recuperare. Bugetul campaniei la nivel național va fi de peste 10.000 Euro. ,,Vom selecta persoane atat din Online cat si cele prezente la eveniment”, au anunțat organizatorii.

APAN este singura asociație din România care organizează în fiecare an o mini tabără pentru copiii cu SM, proiectul #MSKidsRetreat  despre care a vorbit pe larg Silvia Dinulescu, vicepreședintele Asociației în cadrul dezbaterii ,,Multiple Sclerosis 360”, organizată de redacția 360medical.ro, pe 26 mai 2022.

Toți copiii cu vârste între 10 și 18 ani care suferă de scleroză multiplă se pot înscrie în tabăra  organizată de APAN, care va avea loc la sfârșitul lunii august 2022.

În România anul trecut figurau 45 de copii în tratament în cadrul Subprogramului de tratament al sclerozei multiple, iar anul acesta 41 de copii. Începând cu această lună, pentru următorii 4 ani, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative din Romania va avea un membru în consiliul executiv al European Multiple Sclerosis Platform.

,,Este un pas înainte făcut de APAN România și ne dorim ca alături de EMSP și alți parteneri să construim cât mai multe proiecte utile pentru comunitatea de scleroza multiplă. Totodată este un vot de încredere si confirmare ca APAN România reprezintă o voce importantă la nivel european”, a precizat organizația pe facebook.

 

 

Articolul APAN selectează pacienți cu scleroză multiplă pentru campania ,,Abordarea holistică și recuperarea începe acum!” apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top