Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Aparat Dentar

Aparat Dentar

Aparat Dentar - Ghid complet

Ce este un aparat dentar?

Știai că un aparat dentar este cea mai bună metodă de corecție a dinților tăi? Ba mai mult, purtarea acestora a devenit un trend!

Nu am fi spus asta acum 10 ani dar, odată cu evoluția stomatologică în țară, s-a descoperit cum un zâmbet strălucitor este un element lăudabil pentru o persoană, iar procedeele prin care acest zâmbet este creat sunt luate în considerare! 

Un aparat dentar a fost, inițial, un accesoriu al tinerilor. Acum este un instrument de TOP în materie stomatologică și de estetică dentară! Fii fără griji, deoarece acesta poate fi purtat la absolut orice vârstă, având aceeași eficiență asupra danturii tale! 

Este timpul să ai un zâmbet de nota 10 atunci când te uiți în oglindă!

Există două tipuri de aparate dentare: de ceramică și de metal, deși amândouă au aceeași funcție: îndreptarea dinților prin intermediul aplicării de presiune asupra lor. Singura diferență este că cele de ceramică sunt mai discrete, mai greu de observat, deoarece brackeții de ceramică au, în general, culoarea dinților, rămânând vizibilă doar sârma, ce joacă rol de arc. 

Aparatele dentare trebuie să fie întreținute corespunzător, iar noi te vom putea ghida în acest sens! De exemplu, va trebui să acorzi un periaj constant, folosirea aței dentare și clătirea cu apă de gură după fiecare masă pentru a evita blocarea resturilor alimentare printre brackeți. Însă, această rutină este ușor de întreținut și te obișnuiești repede cu ea! Constanța este cheia! 

 • METALIC 2500 RON
 • SAFIR 3500 RON
 • CERAMIC 3750 RON
Cum se aplică un aparat dentar? Procesul și tot ce trebuie să știi!

Noi te putem ghida pe tot procesul aplicării unui aparat dentar! Pașii sunt simpli, iar totul începe cu…

 • O consultație specializată din partea unui medic ortodont din cadrul clinicii Dr. Eidelman! Aici o să ne poți spune care sunt așteptările și dorințele tale când vine vorba de aspectul dinților tăi, iar medicul nostru va putea să scaneze întreaga cavitate bucală pentru a putea vedea întregul ”teren” ce va trebui lucrat!
 • Se elaborează un plan de tratament pentru următoarele luni
 • Consultația secundară, în care tu o să afli toți pașii ce vor trebui făcuți, în ce constă tratamentul prin aparatul dentar și costurile aferente
 • Aplicarea aparatului dentar propriu-zis, procedeu ce durează între 30 de minute și o oră.
 • Vor fi realizate controale lunare de activare a aparatului, tocmai pentru a ne asigura că aparatul își face treaba cum trebuie în continuare – arcul aparatului dentar va fi strâns pentru a acționa asupra brackeților.
 • Finalizarea tratamentului ortodontic și perioada de ajustare a dinților proaspăt modificați. 

 

Este dureros aparatul dentar ceramic?

Chiar deloc! Brackeții sunt lipiți de dinți printr-un adeziv special printr-o procedură complet nedureroasă. Singurele momente în care ar putea să apară senzația de disconfort este în momentele de pe urma controalelor, când brackeții sunt strânși, sau după aplicarea primară a aparatului pe dinți, însă acea durere minimă dispare după 2-5 zile.

Este posibil ca uneori capătul brackeților să irite, prin frecare, interiorul obrazului, însă în acest caz se poate aplica pe suprafața acestiua o ceară dentară primită de la medicul ortodont!

יישור שיניים שקוף -Invisalign
Beneficiile unui aparat dentar 
 • Aparatul este discret, puțin vizibil, un accesoriu și instrument modern!
 • Are o estetică plăcută asupra dinților
 • Este potrivit pentru orice vârstă
 • Poate fi utilizat în tratarea mai multor probleme dentare
 • Brackeții sunt practici și greu de resimțit pe dinți, mai ales după o perioadă de ajustare
 • Elasticul din jurul brackeților se schimbă la fiecare control, poți alege chiar tu culoarea lor!
 • Rezultate vizibile după primele luni de purtare – obții un zâmbet extraordinar! 
 • Este un tratament nedureros, oferă confort la purtare
 • Nu favorizează depunerile de tartru sau placă bacteriană.
 • Este o tehnică accesibilă, mai ales pe termen lung

De ce să alegeți Clinicile Dr. Eidelman pentru soluționarea problemelor dvs dentare?

Servicii profesionale dentare

Oferim servicii profesionale dentare în cadrul unei echipe prietenoase, cu experiență de cel puțin 30 de ani

Curățenie și igienizare

Curățenie și igienizare constantă a clinicii conform unui protocol ferm - oferim un mediu anti-bacterian!

Tehnici avansate și echipament de ultimă generație

Folosim tehnici avansate și echipament de ultimă generație, adus din străinătate, tocmai pentru ca fiecare procedură realizată să se ridice deasupra standardelor stomatologice internaționale

Pacienți

Noi ne primim pacienții ca într-o familie, într-o atmosferă plăcută, familială, fără să stârnim anxietatea și frica de doctor!

Inovatori și transparenți

Suntem inovatori, avem o soluție pentru fiecare problemă apărută și ne plac provocările! Suntem transparenți în tot ceea ce facem și ce-ți spunem, deoarece știm că sinceritatea este cheia către cele mai frumoase relații interumane! Empatizăm cu fiecare pacient, îi înțelegem problemele și dorim mereu să-l cunoaștem mai bine!

Prețuri

Prețuri accesibile tuturor pacienților noștri!

Doctor Cristina Împărățel

MEDIC SPECIALIST ORTODONȚIE

Ce spun pacienții noștri: