loader image

AstraZeneca cumpără un tratament experimental anti-Covid-19 bazat pe anticorpi

Grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca a ajuns la un acord pentru a cumpăra drepturile de brevet asupra unor terapii anti-Covid-19 bazate pe anticorpi de la compania de biotehnologie RQ Bio.

Tranzacția are valoarea de a57 milioane dolari și prevede potențiale plăți suplimentare în funcție de dezvoltarea tratamentului, potrivit Reuters.

Tratamentul cu anticorpi modificați genetic dezvoltat de RQ Bio este destinat pentru persoanele cu sistem imun compromis, așa cum este și tratamentul Evushed dezvoltat de AstraZeneca, deja autorizat în mai multe țări.

Tranzacția include drepturile asupra a șase anticopri dezvoltați de RQ Bio, din care niciunul nu a fost încă testat în studii clinice.

Anticorpii au fost testați până acum doar în studii preclinice realizate în laborator, care au sugerat că sunt eficace împotriva tuturor variantelor cunoscute ale SARS-CoV-2, inclusiv omicron.

Tranzacția face parte din strategia AstraZeneca de a-și extinde portofoliul de tratamente împotriva Covid-19, în condițiile în care estimează o scădere a veniturilor din vaccinurile împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

Articolul AstraZeneca cumpără un tratament experimental anti-Covid-19 bazat pe anticorpi apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top