loader image

Autoritatile iau in calcul extinderea programului FIV

Programul de finantare a fertilizarilor in vitro (FIV) trebuie sa permita accesul cat mai multor cupluri sterile la aceste proceduri, potrivit ministrului Alexandru Rafila.

„In momentul de fata avem un program care se deruleaza de catre Ministerul Sanatatii de mai multi ani, ce acopera procedura in sine. Este si aceasta o posibilitate de a acoperi si total sau partial tratamentul necesar, insa aceasta procedura trebuie sa fie facuta totusi sa permita accesul cat mai multor cupluri. Numarul de incercari trebuie totusi sa fie limitat, de obicei numarul acesta pentru tarile din Uniunea Europeana este de trei”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

De altfel, reprezentantii Ministerului Sanatatii iau in calcul extinderea acestui program.

„Noi avem un punct de vedere, un raport al comisiei de specialitate a Ministerului Sanatatii ce propune astfel de criterii care, pentru cuplurile infertile, sa faca posibil sa aiba un copil cu riscuri cat mai putine, pentru ca si lucrul acesta trebuie luat in considerare, iar varsta pana la care se face acest lucru in Uniunea Europeana este de maxim 40 de ani”, a mai precizat Rafila.

Citeste si: Extinderea programului de fertilizare in vitro | In curand, se vor deconta primele proceduri

Etichete: fertilizare in vitro, FIV

The post Autoritatile iau in calcul extinderea programului FIV appeared first on Edumedical.

Scroll to Top