loader image
Home » Aventurile Lui Leonardo” de Roxana Andreea Rusu, singura carte pentru copii scrisă de autor român, dedicată dezvoltării abilităților soft

Aventurile Lui Leonardo” de Roxana Andreea Rusu, singura carte pentru copii scrisă de autor român, dedicată dezvoltării abilităților soft

,,Aventurile Lui Leonardo” este un smartbook pentru copii cu vârste între 4 și 14 ani, lansat în anul 2020 la Editura Integral. Lansarea a fost marcată printr-un eveniment online în cadrul Târgului Radio Romania Gaudeamus și s-a bucurat de aprecierea părinților și a profesorilor, ocupând un fabulos Loc 2 in Topul general al tuturor cărților pentru adulți și copii de la Târg, la categoria ,,Cea mai râvnită carte”, și practic, primul loc  în preferințele părinților, dacă ne referim doar la cărțile pentru copii.

Cartea, scrisă de Roxana Andreea Rusu, conține 10 povești educative și foarte multe activități pentru dezvoltarea soft-skills, dar și multe materiale informative, selectate și propuse de autor, ce pot fi accesate de părinți și profesori cu un simplu telefon mobil, scanând QR-urile din carte, cu ajutorul unei aplicații gratuite.

Este utilă atât pentru părinții și bunicii care înțeleg importanța lecturii în educația copilului și doresc să-i insufle dragostea pentru cărți dar mai ales pentru cadre didactice care pot utiliza att poveștile cât și activitățile la grădiniță grupa mare, ciclul primar și ciclul gimnazial, în cadrul unor ateliere pentru copii dedicate dezvoltării personale, orelor de Dirigenție sau în Săptămâna Altfel.

Leonardo este un simpatic pui de leopard, iar aventurile sale pun accentul pe dezvoltarea abilităților soft (soft skills), cele care se învârt în jurul comunicării, autodisciplinei, capacității emoționale și relaționării cu ceilalți.

Cum îl poate ajuta pe copil dezvoltarea abilităților soft? Îmbunătățindu-i capacitatea de comunicare cu ceilalți, încrederea în sine, adaptarea la mediu, la schimbări și la condițiile cu care se confruntă, viteza de reacție, orientarea către rezolvarea problemelor, flexibilitatea, gândirea obiectivă, empatia, conștiința, chiar și bunul simț.

Despre Aventurile lui Leonardo:

Prof.dr. Florin Colceag (antrenorul de genii): ,,Felicitări Andreea, pentru sufletul pe care-l pui și dragostea pentru copii, ce transpare în textele tale! Sper ca această carte să amintească părinților că totdeauna există o soluție, pe care natura a descoperit-o de mult și care dacă este pusă în practică, problemele se rezolvă. Este nevoie să dezvoltăm omul superior din noi, indiferent dacă suntem adulți sau copii.”

Dr. Ana Iorga (prezentatoare TV și cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române): O carte care să le explice prietenos copiilor cât de importante sunt aceste valori e o idee minunată. Nu trăim singuri, iar felul în care îl preţuim şi îl valorizăm pe celălalt este esenţial. Dacă ne antrenăm copiii la acest capitol, vor fi pregătiţi să facă performanţă în orice domeniu, să nu se teamă de schimbare şi să ţină piept celor mai complicate situaţii. Poveştile sunt prilejul cel mai plăcut să înveţi, să te emoţionezi şi să ţii minte întâmplări care‑ţi vor servi cândva. Personajele senine de care te ataşezi te însoţesc încă multă vreme după ce ai închis cartea.

Roxana Andreea Rusu: ,,Poveștile mele pot acționa în completarea altor strategii educative. Sunt scrise astfel încât copiilor să li se insufle valori și principii. În situațiile din carte, grija față de oameni și animale, lipsa etichetării după aparențe, respectul față de mediul înconjurător, toate sunt scoase în evidență și micii cititori sunt ajutați într-un mod subtil și natural să le realizeze importanța.”

Postarea Aventurile Lui Leonardo” de Roxana Andreea Rusu, singura carte pentru copii scrisă de autor român, dedicată dezvoltării abilităților soft a fost publicata pe Am Nascut Acolo.

Scroll to Top