Sari la conținut
Clinica Stomatologica » China raportează un caz de infecție cu ciumă bubonică la om

China raportează un caz de infecție cu ciumă bubonică la om

Regiunea Ningxia, din nord-vestul Chinei, a raportat un caz de infecție cu ciumă bubonică la om, conform unui anunț făcut de televiziunea de stat din această țară.

Persoana infectată cu ciumă bubonică a călătorit în Ningxia, venind dintr-o altă zonă, a mai precizat televiziunea de stat, fără a oferi însă alte detalii suplimentare.

Ciuma bubonică este cea mai frecventă formă de ciumă umană și este mai puțin severă decât un tip de ciumă pulmonară (sau pneumonică), cea mai rară și cea mai virulentă, care poate fi fatală dacă nu este diagnosticată și tratată la timp, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Numărul cazurilor de infecție cu ciumă la om este scăzut în China, cu doar un caz înregistrat în 2021, în scădere de la patru infecții și trei decese în 2020, potrivit datelor Comisiei Naționale de Sănătate din China, care nu a specificat însă tipurile de ciumă.

Ciuma bubonică, sau pesta, este o boală infecţioasă deosebit de contagioasă, cauzată de bacteria Yersinia pestis, care este purtată de purici și rozătoare mici (șobolani și marmote,în principal).

Articolul China raportează un caz de infecție cu ciumă bubonică la om apare prima dată în 360medical.ro.