Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Comisia Europeană semnează un nou contract de achiziție de remdesivir pentru statele din UE

Comisia Europeană semnează un nou contract de achiziție de remdesivir pentru statele din UE

Comisia Europeană a semnat marți un nou contract de achiziție de remdesivir cu compania Gilead Sciences, pentru a ajuta statele membre ale Uniunii Europene să facă față nolui val de infectări asociate subvariantei BA.5 a tulpinii omicron. 

Pentru Comisia Europeană este al doilea contract de achiziție de remdesivir (denumirea comercială Veklury), primul medicament autorizat în UE pentru tratamentul Covid-19 la pacienții cu vârsta de cel puțin 12 ani cu pneumonie care necesită oxigenoterapie și la adulții care nu necesită oxigenoterapie și care sunt supuși unui risc crescut de progresie spre o formă severă de boală.

Contractul anterior de achiziție de remdesivir s-a încheiat în luna aprilie 2022. În cadrul acestui nou contract de achiziție comună participă 22 dintre cele 27 de state membre ale UE, care vor primi 2,25 milioane de flacoane.

Medicamentul remdesivir a primit autorizație de punere pe piață condiționată, valabilă pe întregul teritoriu al Uniunii Europene, în data de 3 iulie 2020 și este inclus în protocolul de tratament pentru pacienții cu Covid-19 din România.

Articolul Comisia Europeană semnează un nou contract de achiziție de remdesivir pentru statele din UE apare prima dată în 360medical.ro.