Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Comisia UE aprobă un tratament pentru prevenirea RSV la sugari

Comisia UE aprobă un tratament pentru prevenirea RSV la sugari

Comisia Europeană a aprobat vineri un tratament pentru prevenirea unui tip comun și foarte contagios de infecții respiratorii la sugari.

Tratamentul nirsevimab (Beyfortus) cu acțiune prelungită a primit autorizație de introducere pe piața din Uniunea Europeană pentru prevenirea bolilor cauzate de infecțiile cu virusul respirator sincițial (RSV) la sugari, a declarat compania Sanofi într-un comunicat.

Tratamentul cu o singură doză cu anticorpi monoclanali a fost dezvoltat de Sanofi în parteneriat cu AstraZeneca.

În Statele Unite, produsul este încă în curs de revizuire, în procesul de reglementare, ca potențial tratament inovator.

Nirsevimab, administrat prin injecție intramusculară, a fost recomandat pentru aprobare de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) în septembrie.

RSV este o cauză principală a pneumoniei la copiii mici și la adulții în vârstă, provocând mii de spitalizări și decese la nivel global în fiecare an, dar structura moleculară complexă a virusului și preocupările legate de siguranță au împiedicat eforturile de a dezvolta un vaccin de când virusul a fost descoperit pentru prima dată în 1956.

În prezent există o altă opțiune preventivă numai pentru sugarii cu risc ridicat, Synagis (palivizumab), dezvoltat de AstraZeneca, și pus pe piață în Statele Unite de Swedish Orphan Biovitrum. Acest tratament necesită până la cinci injecții pentru a acoperi un sezon tipic de RSV.

Noi opțiuni pentru a proteja bebelușii împotriva acestui virus sunt în pregătire.

Pfizer a anunțat săptămâna aceasta că vaccinul său experimental împotriva RSV s-a dovedit eficient pentru prevenirea infecțiilor severe la sugari atunci când a fost administrat viitoarelor mame în a doua jumătate a perioadei de sarcină.

Articolul Comisia UE aprobă un tratament pentru prevenirea RSV la sugari apare prima dată în 360medical.ro.