Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Daciana Toma, vicepreședintele SNMF, la dezbaterea online Diabetes 360

Daciana Toma, vicepreședintele SNMF, la dezbaterea online Diabetes 360

Cea de-a treia ediție a dezbaterii online ,,Diabetes 360”, organizată de redacția 360medical.ro, va avea loc pe 10 noiembrie 2022, începând cu ora 18. La eveniment și-a anunțat participarea dr. Daciana Toma, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina de Familie (SNMF), care va vorbi despre experiența medicului de familie din România în ceea ce privește managementul neuropatiei diabetice, dar și despre relația cu pacientul cu diabet.

Dezbaterea online ,,Diabetes 360” face parte din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii și este un eveniment deschis pentru publicul larg, cu acces gratuit, transmis live pe 360medical.ro, pe facebook și pe youtube. La această ediție se va aborda diabetul zaharat din perspectiva multidisciplinară, subiectul central fiind relația dintre diabet zaharat și sindromul metabolic, obezitate, boli cardiovasculare, boli ale ficatului și cum poate fi gestionată această relație.

Numărul persoanelor cu diabet a crescut de la 108 milioane în 1980 la 422 milioane în 2014, potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Anul trecut, peste 537 de milioane de oameni din lumea întreagă trăiau cu diabet zaharat. Prevalența a crescut mai rapid în țările cu venituri mici și medii decât în țările cu venituri mari.

Diabetul este o cauză majoră de orbire, insuficiență renală, infarct miocardic, accident vascular cerebral și amputare a membrelor inferioare, motiv pentru care invitații prezenți la cea de-a treia ediție a Diabetes 360 vor vorbi pe larg despre complicațiile diabetului zaharat, printre care și neuropatia diabetică, una dintre cele mai întâlnite complicații, care poate duce la amputații ale membrelor inferioare și în cele din urmă la deces.

Neuropatia diabetică este o afecțiune care scapă nedetectată în aproximativ 50% dintre cazuri din cauza lipsei simptomelor. Dr. Daciana Toma, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina de Familie (SNMF) și medic de familie, va expune care sunt semnele și simptomele persoanelor care suferă de diabet ce necesită atenția medicului de familie pentru a identifica precoce neuropatia diabetică.

Până la 50% dintre pacienții cu diabet zaharat vor dezvolta această afecțiune, de aceea este extrem de important ca atât medicii, cât și pacienții să fie atenți să sesizeze din timp orice modificare care survine în evoluția bolii.

La eveniment vor mai participa speakeri care activează în diabet, nutriție, boli metabolice, dar și în specialități conexe, experți în sănătate publică, dar și reprezentanți ai autorităților și ai asociațiilor de pacienți.

Dacă aveți întrebări pentru dr. Daciana Toma sau pentru ceilalți invitați puteți să le puneți sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de Facebook 360medical.ro în timpul evenimentului.

Articolul Daciana Toma, vicepreședintele SNMF, la dezbaterea online Diabetes 360 apare prima dată în 360medical.ro.