Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Dezvoltarea unui nou medicament pentru cancer de sân, oprită după rezultatele nesatisfăcătoare din studiile clinice

Dezvoltarea unui nou medicament pentru cancer de sân, oprită după rezultatele nesatisfăcătoare din studiile clinice

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunțat că a oprit investițiile în dezvoltarea unui nou tratament pentru cancerul de sân, după ce primele rezultate din studiile clinice au indicat o lipsă de eficacitate.

Este vorba de medicamentul amcenestrant, considerat inițial ca având un potențial mare ca tratament pentru cancerul de sân.

Medicamentul a fost testat în studiul clinic AMEERA-5, care a inclus paciente nou-diagnosticate cu cancer de sân avansat.

Studiul clinic a fost oprit înainte de termen, după ce un grup independent de monitorizare nu a găsit niciun indiciu că tratamentul funcționează.

„Toate celelalte studii cu amcenestrant, inclusiv un studiu în stadiu incipient pentru cancerul de sân (AMEERA-6), vor fi întrerupte”, a precizat compania, într-un comunicat.

Medicamentul a fost administrat în studiul clinic în combinație cu medicamentul oral Ibrance (palbociclib), dezvoltat de Pfizer, și a fost comparat cu o terapie hormonală standard administrată.

Amcenestrant face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscută sub numele de degradanți selectivi ai receptorilor estrogenici (SERD), dezvoltată pentru a lupta împotriva tumorilor care cresc ca răspuns la estrogen, și care se estimează că reprezintă până la 80% din toate cazurile de cancer de sân.

Medicamentele SERD, cu administrare orală, sunt considerate ca având un mare potențial și au atras investiții importante în cercetare-dezvoltare din partea producătorilor farmaceutici.

Articolul Dezvoltarea unui nou medicament pentru cancer de sân, oprită după rezultatele nesatisfăcătoare din studiile clinice apare prima dată în 360medical.ro.