loader image

Dorica Dan, președintele ARC Rare la Cancer Survivor360 despre construirea mentalității de supraviețuitor în cancer

Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer va fi sărbătorită în prima duminică a lunii iunie. Redacția 360medical.ro organizează astăzi un eveniment online Cancer Survivor360, despre supraviețuirea cu cancer, în care vor fi prezentate mai multe povești ale românilor care au învins cancerul. Dorica Dan, președintele Asociației de Cancere Rare (ARC Rare) va fi prezentă la Cancer Survivor360 și va vorbi despre construirea mentalității de supraviețuitor în cancer.

Cea de-a doua ediție a dezbaterii Cancer Survivor360, un eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, poate fi urmărită începând cu ora 18 live pe siteul 360medical.ro, pe facebook și pe youtube, accesul fiind gratuit.

,,Așa cum ne antrenăm pentru a ne spori rezistența fizică, construirea mentalității de supraviețuitor cere timp și efort depus sistematic, concentrat pe anumite componente, cum ar fi:  conexiunea cu familia, comunitatea și spiritualitatea, starea de bine și gândirea pozitivă. Construirea mentalității de supraviețuitor în cancer sau în bolile rare înseamnă modul în care sprijinim capacitatea pacienților de a se adapta într-o manieră pozitivă la situații nefavorabile. Acest lucru îi poate ajuta să aibă o senzație de control în fața evenimentelor care urmează și o mai bună capacitate de a face față provocărilor”, a precizat pentru 360medical.ro Dorica Dan, președintele Asociației de Cancere Rare (ARC Rare) și președintele Alianței Naționale de Boli Rare din România.

La eveniment vor fi prezenți mai mulți pacienți care vor vorbi despre experiențele lor cu diferitele tipuri de cancere, vor fi și medici care vor arăta care este situația supraviețuirii în cancerul pulmonar, pancreatic, colorectal, mamar, tiroidian, leucemia mieloidă cronică, în condițiile în care rata de supraviețuire la 5 ani în România este la jumătate față de alte state europene.

Dorica Dan se va referi și la importanța conectării Planului Național de Cancer cu strategia europeană și adaptarea acesteia la realitățile din țara noastră.

Dacă aveți întrebări pentru speakerii evenimentului, puteți să le trimiteți întrebări sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro. Acestea vor fi preluate în timpul dezbaterii și în măsura timpului disponibil, speakerii vă vor oferi răspunsurile.

 

Articolul Dorica Dan, președintele ARC Rare la Cancer Survivor360 despre construirea mentalității de supraviețuitor în cancer apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top