Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Două noi cazuri suspecte de hepatită severă acută la copii, raportate în România

Două noi cazuri suspecte de hepatită severă acută la copii, raportate în România

Două noi cazuri suspecte de hepatită severă acută la copii au fost raportate în România,a anunțat joi Ministerul Sănătății. 

Cei doi copii au vârsta de 8 luni, respectiv 10 ani.

“Așteptăm ultimele rezultate ale analizelor să vedem dacă avem o cauză identificabilă”, a precizat ministerul.

Anterior a fost confirmat în România un caz de hepatită severă acută, la o fetiță de 5 ani, internată în spital din 4 aprilie.

Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a raportat 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută înregistrate la copii cu vârstă între 1 luna și 16 ani până la 21 aprilie, Unul dintre aceste cazuri a fost raportat de România, a precizat OMS. Un copil confirmat cu această boală a decedat.

Potrivit datelor OMS, aceste cazuri au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliza hepatică și icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezența adenovirusului F41.

“Cazul raportat de România este al unei fetițe în vârstă de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi”, a precizat Ministerul Sănătății, la începutul acestei săptămâni.

Raportarea a avut la baza definiția OMS de caz probabil, care se refera la insuficiență hepatică, transaminaze >500 UI și icter la un copil la care nu există markeri de infecție virală hepatică.

Articolul Două noi cazuri suspecte de hepatită severă acută la copii, raportate în România apare prima dată în 360medical.ro.