Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Dr. Laurențiu Belușică, managerul Spitalului Găești: Vom face operații laparoscopice. Oferim tinerilor chirurgi variante de colaborare!

Dr. Laurențiu Belușică, managerul Spitalului Găești: Vom face operații laparoscopice. Oferim tinerilor chirurgi variante de colaborare!

Dr. Laurențiu Belușică, managerul Spitalului Orășenesc Găești și medic chirurg cu mii de operații la activ și cu o experiență de peste 30 de ani în chirurgie, a așteptat doi ani să aibă un laparoscop în unitatea sanitară pe care o conduce. ,,Fix de 2 ani aștept și iată că România a găsit și pentru spitalul nostru 140.000 euro să cumpărăm cea mai modernă aparatură din țară. Sper să începem imediat după Sf. Marie să facem operații laparoscopice”, a declarat pentru 360medical.ro dr. Laurențiu Belușică.

Pe 8 august 2022 sosește laparoscopul la Spitalul Orășenesc Găești, iar personalul medical care va face intervenții laparoscopice a început de o săptămână trainingul.

Actualul manager a scris pe facebook despre cursurile la Strassbourg în care a investit în urmă cu 30 de ani. ,,Am fost primul medic chirurg din România care a participat la curs în acea universitate. Mi-am adus aminte când am plecat la primul curs la Strassbourg un coleg mai mare mi-a spus textual ,, pleci degeaba la curs, România este o țară prea săracă pentru chirurgie laparoscopică”. Pe pagina sa de socializare dr. Belușică a mărturisit că acum visul i s-a împlinit.

,,Ce am visat eu acum 2 ani când i-am spus domnului primar Grigore Gheorghe că vin manager dacă mă lasă să muncesc a devenit realitate. Deschidem o nouă eră”.

Instruirea personalului medical mediu a început și mai durează o săptămână- două până echipele vor trece la practică. În momentul de față din echipă vor face parte 2 chirugi, 1 ginecolog și 1 urolog. Aceștia vor face colcistectomii, hernii abdominale, hiatale, splenectomii, histerectomii, anexectomii, chistectomii etc.

,,Eu având cea mai mare experiență voi aprecia posibilitățile și voi decide ce se poate și ce nu se poate face. Echipa contează. În prezent mai caut un medic anestezist. Avem nevoie de colaboratori externi și voi oferi chirurgilor tineri care nu au posibilități în orașele mari variante de colaborare. Voi semna contracte de colaborare cu orice chirurg care are competență în laparoscopie”, a afirmat dr. Laurențiu Belușică pentru 360medical.ro.

Managerul își propune ca mai mult de jumătate din intervențiile chirurgicale să fie efectuate laparoscopic. ,,Ne adresăm unei populații de peste 100.000 de locuitori. Vom avea 4 săli de operație din care una dedicată laparoscopiei și vrem să avem activitate chirurgicală 8 ore pe zi, 7 zile din 7,  plus urgențe”, a spus managerul Spitalului Orășenesc Găești.

Vedeți și [VIDEO] Dr. Laurențiu Belușică, despre terapia hiperbară în Covid-19: 50 de oameni ar putea fi salvați la fiecare 4 ore

 

Articolul Dr. Laurențiu Belușică, managerul Spitalului Găești: Vom face operații laparoscopice. Oferim tinerilor chirurgi variante de colaborare! apare prima dată în 360medical.ro.