Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Dr. Mihaela Udrescu, medic de familie și gastroenterolog, la dezbaterea Hepatitis 360

Dr. Mihaela Udrescu, medic de familie și gastroenterolog, la dezbaterea Hepatitis 360

O nouă ediție a dezbaterii online Hepatitis 360, organizată de redacția 360medical.ro, un eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, va avea loc pe 21 iulie 2022, începând cu ora 18. Dr. Mihaela Udrescu, medic primar medicină de familie și specialist în gastroenterologie, dar și coordonatorul național al grupului Gastro SNMF a confirmat prezența la eveniment.

La această dezbatere sunt invitați speakeri care activează în gastroenterologie, boli infecțioase, experți în sănătate publică, dar și reprezentanți ai autorităților și ai asociaților de pacienți.

Vor fi discutate mai multe subiecte de interes în ceea ce privește hepatitele virale, unul dintre ele fiind legat de strategia OMS de eliminare a hepatitelor până în 2030. Despre accesul la diagnostic si tratament vor povesti atât medicii cât și pacienții și vor fi prezentate ultimele date din România privind programele de screening derulate pentru depistarea hepatitelor virale.

Dr. Mihaela Udrescu va oferi perspectiva medicului de familie cu privire la screeningul, testarea, depistarea și monitorizarea hepatitelor.

,,Hepatitele cronice prin evoluția tăcută, lentă și total asimptomatică sunt afecțiuni subdiagnosticate.Cum poți convinge o persoană care se consideră sănătoasă că are o problemă hepatică ce necesită atenție? Un bun consilier personal pentru probleme de sănătate îți poate demonstra acest lucru. Pentru cei mai mulți dintre noi, acest consilier este medicul de familie”, a precizat pentru 360medical.ro dr. Mihaela Udrescu, coordonatorul național al grupul Gastro SNMF.

În prezent peste 354 de milioane de oameni din lumea întreagă trăiesc cu hepatita B sau C, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății. În România, peste jumătate de milion de persoane au virus hepatitic C și cel puțin un milion cu virusul hepatitic B. Programele de screening derulate în prezent în România pot furniza însă date exacte privind incidența și prevalența hepatitelor.

,,Hepatitele nu dor. Când ajung să doară, boala este într-un stadiu avansat”, a atras atenția dr. Mihaela Udrescu, în cadrul unui interviu video pentru 360medical.ro.

Care sunt soluțiile privind îmbunătățirea accesului la diagnostic si tratament, cum se poate face prevenția hepatitelor în România, care sunt provocările hepatitei virale D privind terapiile, ce știm și ce nu știm despre hepatita misterioasă, despre stigmatizarea și discriminarea pacienților cu hepatită virală, veți putea afla din dezbaterea Hepatitis 360.

Dacă aveți întrebări  pentru dr. Mihaela Udrescu, le puteți pune sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro în timpul dezbaterii, care va fi transmisă live pe siteul 360medical.ro, pe youtube și pe facebook.

Articolul Dr. Mihaela Udrescu, medic de familie și gastroenterolog, la dezbaterea Hepatitis 360 apare prima dată în 360medical.ro.