loader image
Home » Evenimentul “Banul investit în Sănătate și multiplicarea lui în economie”, organizat marți, 10 mai, de CursDeGuvernare.ro

Evenimentul “Banul investit în Sănătate și multiplicarea lui în economie”, organizat marți, 10 mai, de CursDeGuvernare.ro

CursDeGuvernare.ro organizează marți, 10 Mai 2022, de la ora 15:00, evenimentul Banul investit în Sănătate și multiplicarea lui în economie, la care participă experți în Sănătate și din sectorul producător de inovație în domeniu, oficiali din Guvern și Parlament, reprezentanți din sistem – cel public și cel privat -, reprezentanți ai pacienților și medicilor.

La Conferintele CursDeGuvernare, Ministrul Sănătății, experți din sectorul producător de inovație în domeniu și reprezentanți din sistem vor dezbate o problemă acută a forței de muncă din România: speranța de viață sănătoasă.

Vă puteți înregistra la eveniment pe accesând pagina: ???? https://bit.ly/3vDSS2h

Economia europeană se modifică accelerat iar România e parte a ecuației, astfel încât trebuie să țină pasul pe toate planurile. Intrăm însă în această etapă de transformare axată pe valoare adăugată cu decalaje de productivitate a pieței muncii: Condițiile de viață și acces la servicii de Sănătate din România fac ca forța de muncă din țară să genereze o valoare adăugată sub potențial în economie.

Experiența și competența populației active pot genera productivitate numai în măsura în care capacitatea de muncă și creativitatea sunt întreținute de un sistem de sănătate publică evoluat și orientat spre inovație. Cum putem să îmbunătățim așadar traseul pacientului, de la prevenție – diagnostic – tratament – astfel încât acesta să se reîntoarcere în câmpul muncii, eventual prin reprofilare, pentru a aduce valoare adăugată?

Speakerii:

Dr. Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății
Dr. Patriciu-Andrei ACHIMAŞ-CADARIU, deputat, Secretar al Comisiei de Sănătate şi Familie, Camera Deputaţilor
Dr. Adela COJAN, președinte, CNAS – Casa Națională de Asigurări de Sănătate
Prof. Mircea COȘEA, economist, profesor universitar la ASE – Academia de Studii Economice București
Alina CULCEA, președinte, ARPIM
Ana DODEA, Policy & Market Access Director, MSD
Dr. Cezar IRIMIA, președinte, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer
Dr. Gindrovel DUMITRA, vicepreședinte, Societatea Națională de Medicina Familiei
Ramona JURUBIȚĂ, Vice-Președinte, Consiliul investitorilor Străini
Șerban SEMENIUC, Corporate Affairs Director, Regina Maria
Adrian GEORGESCU, Enetrprise Commercial and Public Sector Lead, Microsoft
Moderator: Clara VOLINTIRU, Conf. univ. dr., Academia de Studii Economice București

360medical.ro și Media Kompass sunt parteneri media ai evenimentului. Pentru mai multe informații, accesați pagina evenimentului.

Articolul Evenimentul “Banul investit în Sănătate și multiplicarea lui în economie”, organizat marți, 10 mai, de CursDeGuvernare.ro apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top