Sari la conținut
Clinica Stomatologica » GE Healthcare intră pe segmentul de îngrijire la domiciliu cu o investiție de 50 milioane de dolari

GE Healthcare intră pe segmentul de îngrijire la domiciliu cu o investiție de 50 milioane de dolari

GE Healthcare a încheiat un acord pentru a investi până la 50 de milioane de dolari în start-up-ul israelian Pulsenmore, realizând un alt pas strategic în asigurarea sănătății de precizie. Această investiție are ca scop accelerarea adoptării globale a soluțiilor de ultrasunete de îngrijire la domiciliu de la Pulsenmore și, de asemenea, va susține demersurile companiei de a obține autorizarea FDA din SUA și extinderea la scară comercială.

Pe lângă investiția de capital, GE Healthcare va colabora cu Pulsenmore pentru a distribui produsele companiei în Europa și pe alte piețe, pe măsură ce acestea vor deveni disponibile pentru distribuție comercială. De asemenea, cele două companii vor colabora la dezvoltarea ofertelor de îngrijire medicală bazate pe ultrasunete, care să răspundă nevoilor pieței în plină dezvoltare a produselor de îngrijire la domiciliu, care ar putea ajunge la 662,67 miliarde USD până în 2027, la o rată de creștere anuală compusă de 14,2%.

Se estimează că piața de telemedicină se va extinde la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de peste 30% în perioada 2022-2029, marcând nevoia de tehnologii care pot îmbunătăți monitorizarea de la distanță și luarea deciziilor clinice. Pulsenmore este bine poziționat pentru această piață cu noua sa soluție de ultrasonografie prenatală la domiciliu, care, conectată cu un smartphone, permite femeilor însărcinate să efectueze investigații cu ultrasunete acasă, în cadrul evaluărilor clinice de la distanță efectuate de către furnizorul lor de asistență medicală.

CEO-ul și fondatorul Pulsenmore, Dr. Elazar Sonnenschein, a declarat: „Parteneriatul nostru cu GE Healthcare este un vot de încredere în tehnologia noastră cu ultrasunete și în compania noastră. Având poziția de lider pe piață și acoperirea GE Healthcare, suntem cu un pas mai aproape de realizarea viziunii noastre de a face ecografiile la domiciliu accesibile universal pentru îngrijiri de la distanță și de încredere, îmbunătățind în cele din urmă sănătatea maternă pe tot globul. Prin acest parteneriat, vom accelera gradul de autonomie al femeilor în a-și monitoriza în mod proactiv sarcina, în colaborare cu furnizorii lor de asistență medicală și vom conduce următorul val de inovații cu ultrasunete de care vor beneficia atât pacienții, cât și furnizorii de servicii medicale.”

Președintele și CEO-ul GE Healthcare Ultrasound, Roland Rott, a declarat: „Furnizorii de servicii medicale prevăd o schimbare semnificativă a serviciilor de îngrijire de la unitățile tradiționale la domiciliu, ceea ce va necesita o creștere a nivelului de calitate sau de acces. Îngrijirea la domiciliu reprezintă o oportunitate extraordinară pentru pacienți, unități de asistență medicală, grupuri de medici și furnizori de îngrijire la domiciliu, cu posibilitatea de a îmbunătăți calitatea îngrijirii și experiența pacienților. Recunoaștem, de asemenea, dorința pacienților – în acest caz, femeile însărcinate – de a fi mai autonomi și implicați în procesul de îngrijire medicală. Acesta este motivul pentru care investim în tehnologia inovatoare de ultrasunete de îngrijire la domiciliu de la Pulsenmore. Suntem încântați să adăugăm această ofertă complementară soluțiilor de diagnosticare cu ultrasunete, lider de piață pentru sănătatea femeilor și îngrijirea primară, marcând un pas puternic înainte în asigurarea unei sănătăți de precizie.”

Pulsenmore se află în proces de dezvoltare a unor aplicații și dispozitive suplimentare, inclusiv monitorizarea foliculară de la distanță pentru femeile care au efectuat fertilizări in vitro (FIV), precum și monitorizarea de la distanță pentru insuficiența cardiacă cronică (ICC) și boala renală în stadiu terminal (IRST).

Platforma de ultrasonografie prenatală Pulsenmore a fost deja implementată cu succes în Israel în parteneriat cu cel mai mare furnizor de servicii de sănătate din Israel, Clalit Health Services. Recent, medicii de la Centrul Medical Sheba din Israel au folosit dispozitivul pentru a efectua ecografii prenatale pe refugiații de la granița cu Ucraina, ca parte a unui nou „spital virtual” cu personal medical israelian care îngrijește persoanele rănite sau strămutate în urma conflictului.

Articolul GE Healthcare intră pe segmentul de îngrijire la domiciliu cu o investiție de 50 milioane de dolari apare prima dată în 360medical.ro.