Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Gindrovel Dumitra, vicepreședintele SNMF: Nu ne plângem de neplată, ci de imposibilitatea de-a lucra în RENV

Gindrovel Dumitra, vicepreședintele SNMF: Nu ne plângem de neplată, ci de imposibilitatea de-a lucra în RENV

Unii medici de familie au amânat vaccinarea în cabinete, din cauza problemelor pe care le dă Noul Registru Electronic Național de Vaccinare (RENV). Alții spun că ar trebui plătiți pentru că trebuie să introducă în sistem toate datele din trecut, care nu au fost importate de nou soft și că asta presupune mult timp. Dr. Gindrovel Dumitra, vicepreședintele SNMF, medic de familie în Sadova, a precizat pentru 360medical.ro că nu recomandă amânarea vaccinării și că autoritățile nu ar trebui să pună mai multe bariere. ,,Nu ne plângem de neplată, ci de imposibilitatea de-a lucra în RENV”, a explicat dr. Gindrovel Dumitra.

Medici de familie din toată țara se agită de câteva zile din cauza Noului Registru Electronic Național de Vaccinare care nu funcționează așa cum ar trebui. Unii medici de familie  susțin că DSP-urile i-au amenințat că dacă nu introduc bazele de date din spate, care acum nu se mai regăsesc în Registru nu le mai plătesc vaccinările pe luna în curs.

,,Nu este problema legată de plătit vaccinarea, pur și simplu nu se poate introduce în noul RENV, asta este problema. Deci, plata este o problemă secundară. Este o mică – mare diferență”, a explicat dr. Gindrovel Dumitra. Vizavi de faptul că unii  medici de familie au amânat chiar vaccinarea din cauza RENV, vicepreședintele SNMF a subliniat că este o problemă foarte delicată.

,,Eu în niciun caz nu recomand amânarea vaccinării. Există un principiu al Organizației Mondiale a Sănătății de la care nu trebuie să abdicăm și anume să faci vaccinarea o alegere ușoară și  să nu ratezi nicio oportunitate de a vaccina. Ei bine, dacă eu am copilul la vaccin, îl vaccinez și voi vedea ce voi face după aceea cu softul. Important este ca să nu ratezi nicio oportunitate, ori la acest principiu trebuie să ne pliem și noi medicii de familie, dar mai ales autoritățile, pentru că nu trebuie să să ne pună mai multe bariere”, a afirmat dr. Dumitra.

Întrebat dacă Societatea Națională de Medicină de Familie face demersuri în numele medicilor de familie din România pentru a rezolva problemele RENV-ului în acest moment, medicul a spus că mesageria sa este plină cu contactele pe care le are în mod permanent cu cei de la INSP, respectiv de la Ministerul Sănătății, astfel încât această problemă să fie rezolvată cât mai rapid.

La întrebarea dacă medicii ar trebui să fie plătiți pentru munca asta de introducere în registru a datelor din spate, care nu s-au importat, dr. Gindrovela Dumitra a spus: ,,aș prefera să nu comentez acest lucru”.

Un interviu video amplu pe acest subiect al Registrului Național de Vaccinare cu dr. Gindrovel Dumitra veți putea urmări zilele viitoare pe 360medical.ro

Mai puteți citi

Valentin Pantea, medic de familie: RENV ne mănâncă timp și energie

 

 

Articolul Gindrovel Dumitra, vicepreședintele SNMF: Nu ne plângem de neplată, ci de imposibilitatea de-a lucra în RENV apare prima dată în 360medical.ro.