Sari la conținut
Clinica Stomatologica » IC Fundeni: Fetiţa de 5 ani cu insuficienţă hepatică la care s-a efectuat transplant a decedat

IC Fundeni: Fetiţa de 5 ani cu insuficienţă hepatică la care s-a efectuat transplant a decedat

Fetiţa în vârstă de 5 ani cu insuficienţă hepatică la care s-a efectuat în 30 aprilie transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni a decedat marţi seară, a transmis instituţia medicală.

“Fetiţa care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, la ora 20,40, în urma complicaţiilor postoperatorii apărute în ultimele zile”,  a precizat institutul.

Luni, reprezentanţii IC Fundeni au anunțat că, după o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit o “agravare progresivă”, iar în cursul aceleiaşi zile s-a intervenit din nou chirurgical, identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare care “au fost corectate”.

Inițial, medicii au suspectat că fetița suferă de o formă de hepatită severă cu origine necunoscută. Ulterior, copilul a fost diagnosticat cu boala Wilson, o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

Acumulările de cupru determină insuficienţă hepatică şi leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opţiunea terapeutică

Articolul IC Fundeni: Fetiţa de 5 ani cu insuficienţă hepatică la care s-a efectuat transplant a decedat apare prima dată în 360medical.ro.