loader image

Implantarea imediată-ce este și avantaje

Nimic nu este mai deranjant decât primirea veștii că trebuie să ne pierdem un dinte. Câteodată, însă, aceasta este unica soluție pe care medicul stomatolog ne-o poate oferi, mai ales dacă nu ne prezentăm din timp la cabinet, iar situația se agravează. De cele mai multe ori, dintele trebuie extras din cauza infecției extinse de la vârful rădăcinii sau din cauza unei afecțiuni a osului din jurul rădăcinii dintelui (parodontopatie).

Pe de altă parte, odată cu avansarea tehnologiei, putem ca în aceeași zi în care ne este extras un dinte, să ne fie implantat un înlocuitor. Este vorba despre implantul cu încărcare imediată sau implantul dentar rapid, așa cum mai este numit.

Practic, întreaga procedură este comprimată într-o singură ședință, în schimbul prezentării de mai multe ori la cabinetul stomatologic pentru mai multe tipuri de proceduri.

Plasarea imediată a implanturilor cu temporizare imediată a înregistrat recent câștiguri de popularitate printre clinicieni. Provocarea este de a îmbunătăți protocoalele care permit rezultate mai eficiente din punctul de vedere al timpului, mai puțin traumatizante și extrem de previzibile în zona estetică.

 

Avantajele acestui tip de implant:

 

  1. Etapele de tratament sunt reduse, nu este nevoie să se mai aștepte până la trei luni pentru realizarea implantului și nu este necesară o altă intervenție;

 

  1. Avantaj funcțional și estetic provenit din faptul că implantul este inserat într-o poziție foarte apropiată de cea a rădăcinii naturale;

 

  1. Se conservă gingia din jurul dintelui natural;

 

  1. Zona de inserție a implantului este ușor de determinat;

 

  1. Procesul de vindecare a extracției și a integrării implantului au loc concomitent etc.

 

Apare întrebarea: aveți parte de cel mai bun tratament? Specialiștii din cadrul clinicii stomatologice Aesthetica vă pot ajuta în acest sens. Așadar, vă puteți programa online la orice oră folosind acest link: http://clinica-aesthetica.ro/#mt-popup-modal sau sunând la numărul de telefon: 0264421770.

De asemenea, ne puteți urmări pe Facebook: https://www.facebook.com/aestheticacluj/, unde vă oferim și alte informații utile și sfaturi legate de îngrijirea corectă a danturii.

 

The post Implantarea imediată-ce este și avantaje appeared first on Centrul Stomatologic Aesthetica.

Scroll to Top