Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Implanturi dentareold

Implanturi dentareold

Implanturi dentare

În prezent, tot mai mulți pacienți apelează la tratamentul cu implant dentar, ca soluție de tratament care înlocuiește dinții naturali. Într-adevăr, soluția de implant dentar este considerată acum cel mai inovativ mod de a reda funcționalitatea și estetica naturală a dinților.

implanturi-dentare

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar presupune atașarea unui șurub din aliaj de titan, care este utilizat pentru a ancora dinții de înlocuire în cavitatea bucală. Implantul este înșurubat în maxilar iar osul se integrează în jurul lui ținându-l strâns, se înșurubează astfel, o structură și o coroană care oferă pacientului o reconstrucție a unui dinte sau a mai multora, poate chiar a întregului maxilar. Datorită aderenței ferme, implanturile oferă o soluție de calitate și stabilitate pentru un timp îndelungat, astfel se poate reda funcționalitatea și estetica naturală a dinților.

Implanturile dentare au beneficii estetice și psihologice. Aplicarea „noilor dinți” pe implanturi ajută la restabilirea stimei de sine scăzute din cauza lipsei dinților. Clinica Dr. Eidelman este specializată în implanturi dentare și restaurare protetică. Datorită cunoștințelor și experienței deosebite ale personalului, clinica noastră este considerată un lider în domeniu. Folosim echipamente de ultimă generație și implanturi de înaltă calitate de la companii de top din domeniu, care împreună cu ajutorul inovațiilor tehnologice fac restaurarea implanturilor mai eficientă:

Care sunt factorii care determină succesul unui implant dentar

Calitatea implanturilor

Unul dintre factorii care influențează succesul implanturilor dentare în timp este calitatea implanturilor pe care le folosim. În clinica noastră, ne asigurăm să utilizăm doar implanturi de înaltă calitate a căror eficacitate a fost testată și dovedită prin cercetare și care sunt fabricate de către companiile de renume din lume. Toate implanturile din clinica noastră respectă standardele FDA (SUA) și CE (UE) și sunt aprobate de Ministerul Sănătății din România și Israel

Întreținerea de către pacient

Întreținerea post-tratament este un factor major în succesul sau eșecul unui implant dentar, iar acest factor depinde direct de către pacienți. Implanturile dentare, deși arată și funcționează ca dinții naturali, sunt o soluție artificială, astfel încât necesită o întreținere mult mai riguroasă comparativ cu întreținerea dinților naturali. Prin urmare, după montarea implantului, trebuie respectate cu strictețe instrucțiunile medicului. Este indicat să evitați fumatul și să mențineți o igienă orală adecvată.      

Implantul dentar nu este imun în fața parodontozei și poate eșua din cauza igienei orale inadecvate. De aceea, este important să vă prezentați la vizitele periodice din cadrul clinicii stomatologice, dar să puneți accent și pe efectuarea unui periaj corect și regulat al dinților. Aceste demersuri vă vor ajuta să evitați bolile parodontale și să vă bucurați de beneficiile implanturilor dentare timp de mai mulți ani.

Implanturile dentare digitalizate

Implanturile dentare digitalizate permit medicului stomatolog să instaleze implantul într-o poziție pre-proiectată în maxilar, cu o mare precizie. Acest lucru permite ca implanturile dentare să fie inserate în conformitate cu o planificare atent realizată, în unghi drept și fără riscul apropierii de celelalte structurile anatomice.

Prin implantologia dentară digitalizată, stomatologul efectuează o predeterminare precisă a poziției 3D a implantului în osul maxilar. În conformitate cu această planificare, implanturile sunt adaptate în funcție de maxilarul fiecărui pacient și introduse în direcția și la adâncimea corectă, prevenind astfel eventualele erori sau deplasări nedorite.

Acest lucru permite efectuarea procedurii într-un timp scurt, cu mare precizie, eficient, sigur și, în multe cazuri, cu o intervenție chirurgicală minim invazivă.

Tratamentul dentar cu ALL-ON-4/6

Metoda All-on-4/6 permite restaurarea totală a maxilarului folosind doar 4-6 implanturi, formând astfel o ancoră pentru o punte de porțelan. Este o soluție estetică și rapidă, a fost concepută pentru pacienții cărora le lipsesc în totalitate dinții sau au rămas cu puţini dinţi pe arcade. Prin această tehnică pacientul părăsește clinica, în aceeași zi, cu „dinți noi” (sub forma unei punți temporare). După o perioadă de recuperare de 3-6 luni, puntea temporară este înlocuită cu o punte fixă sau proteză, în funcție de nevoile și cerințele estetice ale pacientului.

Soluția comprimată într-o singură ședință, sau „încărcarea instantanee” într-un limbaj profesionist, presupune ca imediat după procesul de implantare să aibă loc și cimentarea/înșurubarea lucrării provizorii. Desigur, până la aplicarea dinților definitivi trebuie să respectați recomandările medicului specialist, astfel încât să păstrați noile implanturi în siguranță.                              

Înainte de începerea procedurii de încărcare instantanee se va evalua cantitatea și calitatea structurii osoase din maxilar dar și starea generală de sănătate a pacientului. De asemenea, vor fi extrași dinții rămași (dacă este necesar), se vor instala toate implanturile și se va face o punte temporară. La sfârșitul zilei, un pacient care a ajuns la clinică fără un dinte, se poate întoarce la rutina sa zilnică cu dinți noi și cu un zâmbet frumos și estetic.