loader image

Încă 3 spitale, încadrate de ANMCS în categorii de acreditare

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a încadrat 3 spitale publice cu paturi în categorii de acreditare în aprilie 2022, din care două unități au fost încadrate în categoria a II-a (acreditat cu recomandări). 

Astfel, potrivit unui ordin al președintelui ANMCS publicat marți în Monitorul Oficial, din cele 3 unități medicale încadrate în categorii de acreditare, două au fost încadrate în categoria a II-a (cu recomandări): Spitalul de Psihiatrie Suceava și Spitalul Municipal Salonta (județul Bihor).

Al treilea spital evaluat a fost încadrat în categoria a III-a (acreditat cu rezerve) – Preventoriul TBC de Copii din județul Bistrița-Năsăud.

Unitățile au primit acreditarea pentru o perioadă de cinci ani, cel mai mare punctaj – de 81,10% – fiind obținut de Spitalul de Psihiatrie Suceava.

CATEGORII DE ACREDITARE

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare. Primele unități medicale cu cel mai înalt grad de clasificare ar putea fi cele trei spitale regionale care urmează să fie construite în următorul deceniu la Iași, Cluj și Craiova.

Din 17 octombrie 2019, toate spitalele din România sunt obligate să afișeze la intrare și pe paginile lor de internet care este categoria lor de acreditare sau, în cazul în care nu au fost încă evaluate, că sunt în curs de acreditare.

Articolul Încă 3 spitale, încadrate de ANMCS în categorii de acreditare apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top