Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Johnson & Johnson încetează să mai vândă pudra de talc pentru bebeluși din 2023

Johnson & Johnson încetează să mai vândă pudra de talc pentru bebeluși din 2023

Johnson & Johnson (J&J) va înceta să vândă la nivel global, din 2023, pudra pe bază de talc pentru bebeluși.

Producătorul de medicamente Johnson & Johnson a declarat joi, că începând de anul viitor, va înceta să mai vândă, la nivel global, pudra sa pe bază de talc pentru bebeluși.

Anunțul vine la mai bine de doi ani după ce a J&J a încetat să mai vândă produsul în Statele Unite și Canada.

„Ca parte a unei evaluări a portofoliului la nivel mondial, am luat decizia comercială de a trece la un portofoliu de pudră pentru copii pe bază de amidon de porumb”, a declarat compani.,

Conform producătorului, pudra „Baby Powder” pe bază de amidon de porumb este deja vândută în țări din întreaga lume.

În 2020, J&J a anunțat că încetează să mai vândă pudra de talc „Baby Powder” în Statele Unite și Canada, motivând atunci că cererea a scăzut, în urma a ceea ce compania a numit „dezinformare” cu privire la siguranța produsului, pe fondul unei serii de procese juridice.

Compania se confruntă cu aproximativ 38.000 de procese din partea consumatorilor și a supraviețuitorilor acestora, care susțin că produsele pe bază de talc ale companiei au cauzat cancer, fiind contaminate cu azbest, un cunoscut cancerigen.

J&J neagă acuzațiile, spunând că zeci de ani de teste științifice și aprobări ale agențiilor de reglementare au arătat că pudra sa de talc este sigură și nu conține azbest.

J&J s-a scindat de filiala LTL Management în octombrie, după ce i-a cesionat toate spețele juridice privind pudra de talc, și a plasat-o în faliment stopând procesele în așteptare.

Înainte să ceară falimentul, compania s-a confruntat cu costuri de 3,5 miliarde de dolari în urma verdictelor și despăgubirilor, inclusiv una în care 22 de femei au primit o hotărâre de peste 2 miliarde de dolari, potrivit înregistrărilor din instanțele de faliment.

O propunere a acționarilor prin care se cerea încetarea vânzărilor globale de pudră de talc a eșuat în aprilie.

O investigație condusă de agenția de știri Reuters, din 2018, a constatat că J&J știa de zeci de ani că azbestul, un agent cancerigen, era prezent în produsele sale din talc. Înregistrările interne ale companiei, mărturiile de la proces și alte dovezi au arătat că, cel puțin din 1971 și până la începutul anilor 2000, talcul brut al J&J și pulberile finite au fost uneori testate pozitiv pentru cantități mici de azbest.

Ca răspuns la dovezile de contaminare cu azbest prezentate în rapoartele mass-media, în sala de judecată și în Congresul American (Capitol Hill), J &J a susținut în mod repetat că produsele sale pe bază de talc sunt sigure, și nu provoacă cancer.

Vândută din 1894, pudra J&J, Baby Powder, a devenit un simbol al imaginii de familie a companiei. O prezentare internă de marketing a companiei, din 1999, se referă la divizia de produse pentru copii, cu Baby Powder în centru, ca fiind valoarea #1 a J&J, în timp ce pudra pentru bebeluși mai reprezenta doar în jur de 0,5% din segmentul de business privind sănătatea consumatorilor din SUA, atunci când compania a scos-o de pe rafturi.

Articolul Johnson & Johnson încetează să mai vândă pudra de talc pentru bebeluși din 2023 apare prima dată în 360medical.ro.