Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Klaus Iohannis: Asistenții medicali și moașele au fost printre cei mai afectați de întârzierea reformei în sănătate, de lipsa de materiale sanitare și de personal

Klaus Iohannis: Asistenții medicali și moașele au fost printre cei mai afectați de întârzierea reformei în sănătate, de lipsa de materiale sanitare și de personal

Asistenții medicali și moașele au fost printre cei mai afectați de întârzierea reformei sistemului de sănătate, de lipsa de materiale sanitare și de personal, dar și de volumul foarte mare de muncă și de infrastructura precară, a afirmat președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis marți în cadrul Conferinţei „A look back to lead forward: tracing new paths to excellence in nursing and midwifery”, organizate de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

Mesajul a fost prezentat de către Diana Păun, consilier prezidențial pentru Sănătate Publică, într-un moment în care OAMGMAMR împlinește 20 de ani de funcționare ca organizație profesională independentă.

“Asistenții și moașele au fost printre cei mai afectați de întârzierea reformei sistemului de sănătate, de lipsa de materiale sanitare și de personal, de volumul foarte mare de muncă și de infrastructura precară”, a transmis Klaus Iohannis.

“Astfel, cei 180.000 de asistenți medicali reprezintă nu doar cea mai numeroasă resursă din sistemul de sănătate, ci și o componentă esențială a echipei medicale, o forță a modernizării și a eficientizării sistemului de sănătate, precum și un vector important al reconstrucției încrederii populației”, a completat președintele.

Potrivit șefului statului, sunt necesare eforturi comune pentru dezvoltarea unor programe de studii și de instruire cât mai competitive, care să ofere acestor profesii abilități și competențe care se pot adapta.

“Având în vedere dinamica schimbării, trebuie să ne asigurăm că și în România sunt valorificate practicile inovatoare, iar accesibilitatea crescută a noilor tehnologii nu accentuează distanța dintre pacient și personalul medical”, a mai transmis Klaus Iohannis.

Articolul Klaus Iohannis: Asistenții medicali și moașele au fost printre cei mai afectați de întârzierea reformei în sănătate, de lipsa de materiale sanitare și de personal apare prima dată în 360medical.ro.