loader image

,,Manualul mămicii Zen” o carte de parenting ,,altfel”, realistă, amuzantă și scrisă într-o notă foarte personală de frumoasa Raluca Zenga

Cartea ,,Manualul mămicii Zen” este scrisă de soția româncă a celebrului antrenor de fotbal Walter Zenga, desemnat în anii 80 cel mai bun portar din lume. Raluca Zenga surprinde astfel cu debutul ei editorial la Editura Integral. Cartea poate fi comandată online de pe www.eIntegral.ro dar poate fi găsită si în majoritatea librăriilor online și offline.

Nonconformista, frumoasa Raluca Zenga revoluționează arta și știința de a fi gravidă și de a crește bebelușii, cu acest volum bine documentat și bogat ilustrat. În cartea pe care a scris-o ,,Manualul mămicii Zen”, Raluca Zenga nu adoptă un ton didactic, ci dimpotrivă, povestește prietenos experiența propriilor sarcini și a primilor ani de viață ai băiețelului și fetiței ei, încercând să afle, împreună cu cititorii ei, unde a greșit și ce putea face mai bine.

Volumul ,,Manualul mămicii Zen”, de Raluca Zenga, demolează cu argumente temeinice, o serie întreagă de mituri și prejudecăți legate de graviditate, actul nașterii, creșterea, hrănirea și educarea copiilor.

Pe când era însărcinată cu al doilea copil, Raluca Zenga declara în presă: ,,Voi naşte în Dubai, unde trăim de peste un an. Samira s-a născut în Sicilia, la Palermo, iar frăţiorul ei va fi <<arab>>, născut în Emiratele Arabe Unite. Doamne fereşte cu cezariana, sper să nu ajung la bisturiu – pe fetiţa mea am adus-o pe lume pe cale naturală şi mă rog la Dumnezeu să am parte de o naştere uşoară şi cu frăţiorul ei!”. În carte Raluca descrie ambele experiențe ale nașterii și veți afla dacă până la urmă a ajuns sau nu să facă cezariană.

Am putea spune că ,,Manualul mămicii Zen” este o lectură obligatorie pentru tinerele mame, dar și pentru tătici, bunici sau bone.

Raluca Zenga a continuat să surprindă în continuare, de data aceasta cu un debut poetic. Scris într-o notă extravagantă, așa cum Ralucăi îi place să-și trăiască viața, volumul de debut literar ,,Dragostea 3D” conține formulări directe, de o senzualitate debordantă, cascade de cuvinte și expresii pline de încărcătură emoțională și sintagme desuete, nerespectând cutumele moralei dar dublate de o autoironie acidă, care nu menajează nicio clipă sinele auctorial.

Postarea ,,Manualul mămicii Zen” o carte de parenting ,,altfel”, realistă, amuzantă și scrisă într-o notă foarte personală de frumoasa Raluca Zenga a fost publicata pe Am Nascut Acolo.

Scroll to Top