Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Ministerul Sănătății a elaborat metodologia pe baza căreia vor fi selectate cele 25 de spitale construite din PNRR

Ministerul Sănătății a elaborat metodologia pe baza căreia vor fi selectate cele 25 de spitale construite din PNRR

Ministerul Sănătății a finalizat metodologia pe baza căreia vor fi selectate cele 25 de spitale construite cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

De construcția acestor spitale se va ocupa o nouă instituție, Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), înființată recent de guvern.

Metodologia elaborată de minister prioritizează investițiile în infrastructura publică de sănătate, inclusiv în echipamentele și aparatura medicală, cu fonduri din PNRR.

Astfel, pe baza metodologiei vor fi selectate cel puțin 25 de obiective de investiții ce presupun construcția și dotarea de spitale la nivel național, din lista de 49 de proiecte înscrise de către Ministerul Sănătății în 2021 și agreate cu Comisia Europeană.

Investiția totală în construcția de noi spitale și dotarea acestora însumează circa 1,7 milarde euro.

Noile construcții vor trebui să respecte cerințele de eficiență energetică (NZEB), conform legislației naționale și standardele de calitate și performanță existente la nivel internațional.

Includerea proiectelor în lista proiectelor finanțate prin PNRR va fi propusă de către Ministerul Sănătății, pe baza metodologiei de prioritizare.  Proiectele de spitale reținute trebuie să fie în stadiu avansat de elaborare a documentației (studiu de fezabilitate, proiect tehnic), pentru a avea șanse să fie finalizate până în 2026.

Lista va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern, ulterior demarându-se procedurile de finanțare specifice fiecărei investiții.

Articolul Ministerul Sănătății a elaborat metodologia pe baza căreia vor fi selectate cele 25 de spitale construite din PNRR apare prima dată în 360medical.ro.