Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Ministrul Sănătății: Este foarte greu să adaptezi clădiri vechi de spitale la standarde actuale

Ministrul Sănătății: Este foarte greu să adaptezi clădiri vechi de spitale la standarde actuale

Adaptarea clădirilor vechi de spitale la standardele actuale în medicină este dificilă, mai ales prin prisma prevenției împotriva infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM), a declarat luni ministrul Sănătății, prof.univ. dr. Alexandru Rafila. 

Ministrul a participat la inaugurarea secțiilor de pediatrie modernizate de la Institutul Clinic Fundeni, lucrările fiind realizate cu sprijinul unei fundații filantropice.

“Copiii sunt cel mai important capital în această țară și noi trebuie să facem tot ceea ce putem astfel încât ei să se dezvolte armonios, iar dacă au nevoie de asistență medicală, să o primească la timp și în condiții civilizate”, a spus prof. Rafila.

“Este foarte dificil să adaptezi clădiri vechi la standarde actuale. Problema aceasta a amenajării unei secții de spital, mai ales a unei secții unde au loc manevre invazive, (…) se discută [tot mai des din perspectiva] infecțiilor asociate asistenței medicale, așa-zisele infecții nosocomiale”, a completat ministrul.

Potrivit oficialului, clădirile vechi de spitale, cum sunt multe dintre cele folosite în România, îngreunează lupta împotriva IAAM, iar grupurile sanitare reprezintă o “zonă vitală” în acest sens.

Construirea celor 3 spitale regionale și a unor noi clădiri pentru spitalele actuale din PNRR sau din alte fonduri, naționale și europene, reprezintă una dintre marile șanse de modernizare a sistemului sanitar din România și de reducere a IAAM.

“Este important să avem o rețea de spitale care să corespundă standardelor actuale. (…) De exemplu, la secțiile de terapie intensivă trebuie să fie un pacient pe salon, e foarte greu de asigurat acest lucru”, a mai spus ministrul.

Articolul Ministrul Sănătății: Este foarte greu să adaptezi clădiri vechi de spitale la standarde actuale apare prima dată în 360medical.ro.