Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Moderna construiește o fabrică de vaccinuri pe bază de ARN mesager în Australia

Moderna construiește o fabrică de vaccinuri pe bază de ARN mesager în Australia

Compania farmaceutică Moderna va construi o fabrică de vaccinuri pe bază de ARN mesager în Melbourne, Australia.

Compania farmaceutică Moderna a anunţat, luni, că va construi o fabrică de vaccinuri pe bază de ARN mesager în Melbourne, Australia, ceea ce reprezintă o premieră în emisfera sudică, a relatat agenția AFP, preluată de Agerpres.

Fabrica va fi construită în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase centre universitare din țară, universitatea Monash, şi va putea produce 100 de milioane de doze de vaccinuri pe an, împotriva Covid-19, a gripei şi altor boli.

Serul Spikevax produs de Moderna împotriva coronavirusului a fost unul dintre primele vaccinuri care au utilizat noua tehnologie pe bază de ARN mesager (ARNm), dezvoltate în timpul pandemiei de Covid-19.

Vaccinurile pe bază de ARNm permit celulelor să reproducă proteinele prezente în virus pentru a antrena sistemul imunitar să le recunoască şi să le neutralizeze.

Construcţia fabricii Moderna urmează să înceapă anul acesta şi va fi finalizată în 2024.
Pentru Australia, acest proiect nu este doar despre sănătate şi ştiinţă, a declarat luni, premierul Anthony Albanese, „ci şi despre securitatea naţională”, după ce ţara s-a confruntat cu un deficit grav de vaccinuri în timpul pandemiei de coronavirus.

Melbourne, unde va fi construită fabrica, s-a confruntat cu cea mai lungă perioadă de carantină din lume, în încercarea de a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2.

O lecţie pe care am învăţat-o din pandemie, a afirmat Albanese, este că „trebuie să fabricăm mai multe lucruri aici. Nu putem continua să ne gândim că este normal să fim la sfârşitul lanţurilor globale de aprovizionare”.

„În această parte a lumii, în regiunea cu cea mai rapidă creştere din istoria omenirii, avem astfel posibilitatea de a proiecta această capacitate în zona Indo-Pacifică”, a mai spus premierul australian.

Australia a înregistrat o creștere a cazurilor de Covid-19 în ultimele luni, după ce restricțiile au fost relaxate.

Virusul SARS-CoV-2 a devenit a treia cauză de deces în această țară, în 2022.

Articolul Moderna construiește o fabrică de vaccinuri pe bază de ARN mesager în Australia apare prima dată în 360medical.ro.