loader image

MS indeamana pacientii sa achizitioneze medicamente numai din surse autorizate

Ministerul Sanatatii a indeamnat pacientii si apartinatorii acestora sa se informeze cu privire la modul de utilizare corecta a medicamentelor si sa constientizeze importanta achizitionarii acestor produse numai din surse autorizate.

“Atragem atentia asupra achizitionarii medicamentelor online, din surse neautorizate, care creste riscul de a intra in posesia unor produse falsificate. Aceste produse neautorizate ar putea sa nu fie evaluate corespunzator din punct de vedere al calitatii, sigurantei si eficacitatii, in conformitate cu prevederile legale in vigoare de la nivelul Uniunii Europene.

Utilizarea eronata a medicatiei afecteaza milioane de pacienti in intreaga lume, iar costurile cauzate de neglijarea sigurantei pacientului reprezinta o povara pentru toate sistemele de sanatate.”, transmite Ministerul Samatatii care a mai subliniat ca este important sa acordam atentie atat locului de unde achizitionam medicamentele cat si modului in care sunt administrate, potrivit indicatiilor medicului.

Tema stabilita de OMS de Ziua Mondiala pentru Siguranta Pacientului din acest an a fost reprezentata de utilizarea sigura a medicamentelor.

Etichete: medicamente, achizitionare medicamente

The post MS indeamana pacientii sa achizitioneze medicamente numai din surse autorizate appeared first on Edumedical.

Scroll to Top