loader image

Nastere Naturala Maternitatea Filantropia Bucuresti Martie 2022 Dr. Safta Veaceslav

Povestea mea despre nasterea lui Vladimir ( Vladi????) incepe pe data de 7.03.2022 cand doctorul m-a programat pentru nastere declansata peste 2 zile distanta. Asa ca la ora 6 in ziua programarii am ajuns la Maternitatea Filantropia unde dupa internare, moasele s-au ocupat de mine mi-au pus branula si ce a mai trebuit.

Durerile incepusera deja si dupa 3 ore de travaliu bebe dorea sa vina dar nu prea avea loc, asa ca mi-au facut epizotomie si la 11:31 gataaa, bebe era in bratele mele.

Ne priveam, l-am sarutat pe frunte, ma strangea de deget si a scos un sunet, un fel de „hmm” a fost minunatata prima intalnire a noastra.

Apoi l-au dus la neonatologie si din pacate nu am fost in stare sa il iau din prima seara cu mine, pentru ca eram groaznic de epuizata, abia ma ridicam in coate si clar nu ma puteam ocupa de el. A fost grea si dureroasa nasterea naturala, dar sa zicem ca treci peste….

Domul Dr. Safta se poarta la fel cu toata lumea, nu are preferinte, si asistentele multe dintre ele sunt dragute, ca sa zic asa, cine te ajuta merita un 5-10 lei ca de… asa-i la noi in Romania.

Mancarea este foarte ok.

Un minus este faptul ca bebelusi nu sunt spalati cat timp stati in spital cu ei, iar atunci cand va aduc bebelusi asistentele va vor lasa cu ei pe toata perioada cat stati in spital. Va fi obositor si greu, pentru ca deja sunteti epuizate pentru cat va chinuiti sa aduceti pe lume bebele. Asistentele vin cu calmante in timpul zilei dar si in timpul noptii, iar laptele pentru bebelusi este adus in seringa din 3 in 3 ore.

Mamici, sfatul meu este sa incercati sa mancati cat mai des, si sa beti apa pentru a va reveni cat mai repede. Nu refuzati calmantele, va vor ajuta foarte mult!

In spital au si  un consultant in alaptare dar nu este prea deschis, in sensul ca doamna era cam reticienta si fara chef, dar asta e….din pacate. Pediatrul mai exact doamna, care se ocupa de bebelusi la externare a fost putin mai draguta.

Maternitatea este curata, insa tot timpul sa va dezinfectati pe maini mai ales cand iesiti de la baie.

Dragi mamici.. in rest bucurati-va de bebelusi si nu uitati, indiferent de cum nasteti un pui de om, sunteti eroine.

Mamica lui Vladimir

Postarea Nastere Naturala Maternitatea Filantropia Bucuresti Martie 2022 Dr. Safta Veaceslav a fost publicata pe Am Nascut Acolo.

Scroll to Top