loader image

Nastere Naturala Spitalul Filantropia Bucuresti Mai 2022 Dr. Ilinca Ilie

Sunt Georgiana si am 21 de ani, iar intalnirea cu fetita mea, primul copil a avut loc pe data de 05 mai 2022, la spitalul Filantropia Bucuresti, intr-o dimineata de miercuri.

Toata sarcina a fost urmarita de doamna Dr. Safta Valentina, iar data estimata a nasterii a fost initial 17 mai. Pe timpul sarcinii am avut diabet gestational si doctora mea, mi-a spus ca nasc mai devreme adica la 38 de saptamani pentru ca fetita mea este cam mare si sunt riscuri sa aiba la nastere o greutate de peste 4 kilograme.

M-a  chemat la spital pe data de 3 mai sa ma consulte si sa ma internez sa nasc prin nastere indusa. Am ajuns la spital dimineata, m-am dus la camera de garda sa ma consulte doctora mea, si apoi m-au trimis la monitorizare ca aveam deja contractii, desi  dar eu nu le simteam.
M-au internat si  seara aceea am avut din nou contractii la monitorizare, pe care insa am inceput sa le simt putin. Doamna asistenta mi-a spus ca am contractii din 5 in 5 minute si ca trebuie sa cobor la camera de nasterii .Deja aveam niste emoti mari pentru ca eram la prima sarcina si urma o intalnire frumoasa cu fetita mea.

Am coborat la sala de nasterii, unde am fost pusa din nou la monitorizare, apoi o asistenta si o doctora au venit si m-au consultat, au spus ca am colul sters si  nu am nascut in aceea seara pentru ca contractile mele au disparut, asa ca am revenit in salon si m-am pus sa dorm.
In dimineata urmatoare a venit doctora mea sa ma consulte  si m-a intrebat daca vreau sa imi induca travaliul sa nasc, sau  mai asteptam si  ma monitorizeaza in continuare. Eu am ales sa mai asteptam si parca Dumnezeu a spus mai stai!

In aceea zi de 4 mai era de garda doamna Dr. Ilinca Ilie cu niste asistente foarte dragute care au venit si au vorbit cu noi, ca mai erau inca 2 fete in salon cu mine. M-au chemat acolo in cabinet si m-au consultat din nou, si pentru ca aveam colul deja deschis mi-au zis ca daca nu nasc pana dimineata, trebuie sa imi induca travaliul, lucrul pe care l-am acceptat.

Totul bine si frumos, insa fetita in ziua aceea numai era asa activa.
M-am pus sa dorm in jurul orei 23 iar pe la ora 00:00 au inceput contractii mici  si simteam ca am nevoie la baie. Iar pe la ora 2:20 mi-a cazut dopul, dupa o jumatate de ora contractiile erau putin dureroase si  fetita tot se impingea cu capul jos. Pe la ora 4 m-am dus la asistenta si i-am spus ca am contractii, asa ca au venit sa ma verifice si au constatat ca aveam deja dilatatie 9 cm.

M-au coborat la sala de nasterii, apa deja era rupta, m-au urcat pe masa, am impins de cateva ori  si apoi nu am putut sa mai imping. La un moment dat a venit domnul Dr.Botezatu si a vazut ca nu se poate, asa ca mi-a facut o mica incizie si a scos fetita cu ajutorul ventuzei. La ora 06:00 am nascut, au pus o pe mine direct si am uitat de tot….Dupa aceea au luat-o au facut ceea ce era de facut, moasa mi-a facut cateva poze cu ea, si dupa a dus-o sus la bebelusi. Eu am stat acolo sa imi coasa mica incizie.

A fost o experienta foarte frumoasa si personalul extraordinar de cald si bun. Cu totii au fost de nota 20, au avut rabdare cu mine  si au fost langa mine, le multumesc tututor si in special doamnei Dr. Ilinca Ilie.

Postarea Nastere Naturala Spitalul Filantropia Bucuresti Mai 2022 Dr. Ilinca Ilie a fost publicata pe Am Nascut Acolo.

Scroll to Top