loader image

O companie americană de biotehnologie a deschis o filială în România, unde va derula studii clinice

Compania americană de biotehnologie MAIA Biotechnology, fondată de medicul român dr. Vlad Vitoc, a deschis o filială în România, unde va derula studii clinice pentru testarea unor medicamente pentru cancer pulmonar fără celule mici (NSCLC).

Dr. Vlad Vitoc ocupă funcția de director general al companiei, fiind absolvent al Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj, potrivit informațiilor postate pe site-ul MAIA Biotechnology.

Un alt medic român, dr. Mihail Obrocea – absolvent al UMF “Carol Davila” din București -, ocupă funcția de director medical al companiei.

Compania a anunțat vineri, într-un comunicat, că deschide filiale în România și Australia. În România, filiala are numele MAIA Biotechnology Romania SRL.

MAIA Biotechnology este specializată în dezvoltarea de terapii țintite pentru cancer. Programul cel mai avansat este THIO, o terapie bazată pe un agent de țintire a telomerilor (TTA) dezvoltată pentru tratamentul pacienților cu forme de cancer pozitive la telomerază.

Filiala din România va gestiona un studiu clinic de faza a II-a, THIO-101, în care va fi evaluată administrarea THIO în asociere cu cemiplimab la pacienții cu NSCLC. Studiul clinic este derulat în 22 de clinici din 5 țări europene, inclusiv România.

Primele etape vor fi demararea procedurilor și înrolarea pacienților pentru derularea studiului clinic.

“În prezent, eforturile nastre sunt concentrate pe inițierea studiului clinic și pe înrolarea pacienților în Europa de Est și Australia”, a declarat dr. Vlad Vitoc, citat în comunicatul companiei.

Obiectivul principal al studiului clinic este evaluarea siguranței THIO, atunci când este administrat ca tratament împotriva cancerului înainte de administrarea cemiplimab, și evaluarea eficacității clinice a THIO.

Medicamentul cemiplimab este autorizat în Uniunea Europeană pentru tratamentul pacienților cu  carcinom cutanat cu celule scuamoase, o formă de cancer de piele.

Articolul O companie americană de biotehnologie a deschis o filială în România, unde va derula studii clinice apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top