Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Persoanele fără asigurare de sănătate vor avea acces gratuit la servicii de asistență medicală primară oferite de medicii de familie

Persoanele fără asigurare de sănătate vor avea acces gratuit la servicii de asistență medicală primară oferite de medicii de familie

Persoanele fără asigurare de sănătate vor avea acces gratuit la servicii de asistență medicală primară oferite de medicii de familie, prevede un proiect de lege elaborat de Ministerul Sănătății.

Proiectul de act normativ modifică pachetul minimal de servicii care se acordă persoanelor care nu au asigurare de sănătate, prin completarea legii nr. 95/2006.

Astfel, proiectul adaugă în pachetul minimal de servicii, de care beneficiază și persoanele fără asigurare de sănătate, servicii medicale în asistența medicală primară acordate de medicii de familie.

“Pentru a putea beneficia de aceste noi servicii medicale în asistența medicală primară cuprinse în pachetul minimal de servicii, persoanele care nu fac dovada calității de asigurat vor avea obligația să se înscrie, începând cu data publicării actului normativ, pe lista unui medic de familie”, afirmă autorii proiectului, în nota de fundamentare.

Ministerul Sănătății estimează că cel puțin 2 milioane de persoane neasigurate vor fi înregistrate la medicii de familie pentru a beneficia de pachetul minimal de servicii în asistența medicală primară.

Fondurile necesare pentru plata acestor noi servicii medicale în asistență medicală primară acordate persoanelor neasigurate vor fi acoperite prin transferuri de la bugetul de stat către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Proiectul de act normativ mai prevede că, prin contractul-cadru şi normele de aplicare a acestuia, va fi stabilit conținutul pachetului minimal de servicii, precum și modalitatea de plată a serviciilor medicale în asistența medicală primară cuprinse în noul pachet.

Articolul Persoanele fără asigurare de sănătate vor avea acces gratuit la servicii de asistență medicală primară oferite de medicii de familie apare prima dată în 360medical.ro.