Sari la conținut
Clinica Stomatologica » PNRR: 25 de spitale publice pot beneficia de fonduri de 150 milioane euro pentru reducerea riscului de infecţii asociate asistenţei medicale

PNRR: 25 de spitale publice pot beneficia de fonduri de 150 milioane euro pentru reducerea riscului de infecţii asociate asistenţei medicale

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) are o alocare de 150 milioane euro, de care vor beneficia 25 de spitale publice, pentru reducerea riscului de infecţii asociate asistenţei medicale. Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Ministerul Sănătății a lansat joi ghidul solicitantului pentru investiţii în dotarea spitalelor publice cu echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii asociate asistenţei medicale aferent proiectului.

Programul permite achiziționarea de echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale în unităţile sanitare de stat.

În urma selecţiei proiectelor depuse, cel puțin 25 de spitale publice vor putea fi finanţate cu fonduri în valoare totală de 150,38 milioane euro.

Valoarea maximă nerambursabilă a finanţării alocate pentru un singur proiect este de 6,01 milioane euro.

Programul va finanţa lucrări de reabilitare, modernizare sau extindere a infrastructurii existente pentru organizarea în unităţile medicale de spitalizare continuă a unor structuri funcţionale pentru izolarea sau gruparea şi tratarea pacienţilor cu infecţii asociate asistenţei medicale (IAAM).

De asemenea, programul permite alocarea de fonduri pentru dezvoltarea laboratoarelor de referinţă şi a celor cu capacitate de investigaţii şi analize de microbiologie specializate, precum şi pentru achiziţionarea de echipamente şi sisteme destinate reducerii infecţiilor nosocomiale.

“Poate depune proiecte orice entitate publică în cadrul căreia funcţionează o unitate sanitară având laboratoare de microbiologie, bloc operator, secţii de terapie intensivă, secţii de chirurgie, obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, secţii de arşi sau de boli infecţioase”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Articolul PNRR: 25 de spitale publice pot beneficia de fonduri de 150 milioane euro pentru reducerea riscului de infecţii asociate asistenţei medicale apare prima dată în 360medical.ro.