Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Primul caz de variola maimuței confirmat în România

Primul caz de variola maimuței confirmat în România

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat luni în România, a anunțat Ministerul Sănătății.

Persoana infectată este un bărbat în vârstă de 26 de ani din București, diagnosticat luni în urma investigațiilor de laborator.

Boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente.

“Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, a precizat ministerul, într-un comunicat.

Infecția cu virusul MPV, care provoacă variola maimuței, a fost confirmată pentru prima dată în Europa în 7 mai, chiar în Marea Britanie, la un pacient cu istoric de călătorie în Nigeria.

Virusul este endemic în vestul și centrul Africii, unde provoacă de obicei forme ușoare de boală, și a fost rareori detectat în alte regiuni până luna trecută.

Până la 31 mai au fost raportate peste 550 de cazuri confirmate de infecție cu virusul “variolei maimuței” în 30 de state membre ale OMS în care virusul nu este endemic. Niciun deces din cauza infecției nu a fost raportat până acum.

Articolul Primul caz de variola maimuței confirmat în România apare prima dată în 360medical.ro.