Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Ne așteptăm la 10.000 de cazuri pe zi de COVID-19 în august

Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Ne așteptăm la 10.000 de cazuri pe zi de COVID-19 în august

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în România cu 80% față de finalul lunii mai și s-a dublat în ultima săptămână față de săptămâna anterioară, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății. Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății estimează că numărul cazurilor zilnice de COVID-19 va ajunge la 10.000 de cazuri în august, în condițiile în care în săptămâna 27 iunie-3 iulie 2022 au fost raportate 7726 de cazuri de COVID-19.

Ministrul Sănătății a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă situația privind COVID-19 în România. În ultima săptămână, 1307 pacienți sunt reinfectați cu COVID-19, iar 922 internați în spitale. 52 de români sunt la ATI din cauza COVID-19, dintre aceștia jumătate nevaccinați.

,,Tulpina Omicron este în continuare dominantă în România, însă reinfecțiile cu BA. 5 sunt frecvente după infecția anterioară cu Omicron”, a declarat prof.dr. Alexandru Rafila.

Peste 70.00 de teste s-au efectuat în ultima perioadă, iar numărul deceselor a ajuns la 16 decese într-o săptămână.

,,Estimăm o creștere în perioada următoare. În Europa vârful acestui val  se estimează a fi la sfârșitul lunii iulie, noi avem un declaaj de 2 săptămâni. Ne așteptăm la 10.000 de cazuri pe zi de COVID-19 în august”, a precizat ministrul Sănătății.

Au trecut 5 luni de la valul anterior, iar rata de pozitivitate este acum de 7,6 la sută. În perioadele cele mai dificile ale pandemiei COVID-19 în România rata de pozitivitate era de 25-30 la sută.

Recomandările de protecție împotriva COVID-19

Ministerul Sănătății face câteva recomandări menite să vă ajute să vă feriți de coronavirus. Purtați masca de protecție în: mijloacele de transport în comun, spațiile închise aglomerate, inclusiv în unitățile sanitare, universități, after-school-uri.

Evitați spațiile aglomerate închise!  Spălarea mâinilor cu apă și săpun ori substanțe antiseptice este esențială!  Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie igienizate periodic în continuare!

Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați, mergeți la medicul de familie, în centrele de evaluare și tratament sau la Unitățile de Primiri Urgențe pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului!

 

 

Articolul Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Ne așteptăm la 10.000 de cazuri pe zi de COVID-19 în august apare prima dată în 360medical.ro.