Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Prof. dr. Viorel Jinga, rector UMFCD despre consultațiile gratuite pe litoral: Pregătim studenți și rezidenți pentru medicina preventivă

Prof. dr. Viorel Jinga, rector UMFCD despre consultațiile gratuite pe litoral: Pregătim studenți și rezidenți pentru medicina preventivă

Campania de prevenție ,,Asumă-ți să fii sănătos!” a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București (UMFCD) a început de astăzi pe litoralul românesc și timp de șase zile va oferi turiștilor prezenți consultații gratuite în specialitățile endocrinologie, dermatologie și oftalmologie. ,,Pregătim studenți și rezidenți pentru medicina preventivă. Campania este pentru al doilea an consecutiv, dar vrem să continuăm în toamnă și în București”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București la o conferință de presă organizată în stațiunea Olimp.

În cadrul campaniei de prevenție ,,Asumă-ți să fii sănătos!”, care se desfășoară între 15-20 august în cinci stațiuni de pe litoralul românesc: Neptun, Olimp, Mangalia, Costinești, Saturn turiștii pot beneficia de consultații gratuite oferite de 26 de medici rezidenți și specialiști dermatologi și endocrinologi.

Aceștia vor efectua screeninguri medicale celor care doresc să afle mai multe informații despre starea lor de sănătate. Toți cei care vor să beneficieze gratuit de consultații dermatologice și endocrinologice vor putea apela la profesionalismul celor 26 de medici care vor fi prezenți în cele cinci puncte de lucru special amenajate (corturi spațioase ale M.Ap.N. pe care vor fi afișate bannere ale campaniei). Consultațiile se vor face în intervalele orare 09.00 – 12.00 si 15.00 – 18.00, cu excepția zilei de 20 august, când programul de screening se va derula doar în cursul dimineții.

Corturile vor fi amplasate lângă următoarele repere:

  1. Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor –plajă Neptun
  2. Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor – plajă Mangalia
  3. Plaja Phoenicia Blue View – Olimp
  4. Containere Smurd-ISU- plajă Costinești
  5. Containere Smurd-ISU- plajă Saturn

Numărul total al consultațiilor medicale înregistrate în cadrul primei ediții a campaniei de prevenție ,,Asumă-ți să fii sănătos!”- Litoral 2021- a fost 2.066 din care 913 consultații de dermatologie pentru screening melanom;  iar în specialitatea endocrinologie s-au realizat 709 consultații pentru screening sindrom metabolic și 444 pentru screening osteoporoză.

,,În contextul în care prima ediție a campaniei de prevenție a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila -Asumă-ți să fii sănătos!- a înregistrat, anul trecut, un interes crescut din partea turiștilor aflați la malul Mării Negre, aceștia beneficiind, în mai puțin de o săptămână, de peste 2.000 de consultații gratuite în specialitățile dermatologie și endocrinologie am decis, împreună cu cele două societăți medicale de profil, să repetăm experiența din 2021 și am convingerea că și această a doua ediție va contabiliza, la finalul său, rezultate cel puțin similare celor anterioare, iar pentru realizarea acestui important proiect țin să le mulțumesc tuturor partenerilor noștri și în mod special celor 26 de medici care s-au implicat în acest program de voluntariat” a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Noutatea din acest an a campaniei o constituie caravana oftalmologică ce poposește la Costinești. Aici turiștii îți pot testa gratuit acuitatea vizuală, își pot măsura tensiunea intraoculară și fundul de ochi.

 

Articolul Prof. dr. Viorel Jinga, rector UMFCD despre consultațiile gratuite pe litoral: Pregătim studenți și rezidenți pentru medicina preventivă apare prima dată în 360medical.ro.