Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Proiect de cercetare a miocardului pacienţilor post-Covid-19 cu ajutorul inteligenței artificiale, implementat la Târgu Mureș

Proiect de cercetare a miocardului pacienţilor post-Covid-19 cu ajutorul inteligenței artificiale, implementat la Târgu Mureș

Un proiect de cercetare a miocardului pacienţilor post-Covid-19 cu ajutorul noilor tehnologii de  inteligență artificială urmează să fie implementat la Târgu Mureș.

Este vorba de proiectul CARDIO-COV, dezvoltat în colaborare între un centru privat de transfer tehnologic, UMFST Târgu Mureş şi Universitatea ‘Transilvania’ din Braşov, care îşi propun să implementeze tehnologii noi de inteligenţă artificială pentru a cerceta ce se întâmplă cu pacientul post-Covid-19.

Proiectul este finanţat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).

“Avem mulţi pacienţi care vin cu infarct după Covid-19. Dorim să vedem ce se întâmplă cu miocardul, ţesutul inimii la aceşti pacienţi, pentru că mulţi dintre ei dezvoltă, după Covid-19, insuficienţă cardiacă şi nu ştim de ce”, a afirmat șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, prof. dr. Theodora Benedek, citată de Agerpres.

“Pentru asta vom aplica tehnologii avansate de inteligenţă artificială pe imagistică, CT şi RMN pentru a vedea ce se întâmplă la aceşti pacienţi”, a completat medicul.

Prin proiectul CARDIO-COV se va studia și ce se întâmplă cu arterele pacientului care a fost infectat cu inflamaţia care a apărut la nivel local arterial.

 

Articolul Proiect de cercetare a miocardului pacienţilor post-Covid-19 cu ajutorul inteligenței artificiale, implementat la Târgu Mureș apare prima dată în 360medical.ro.