loader image

Protezarea dinților – o metodă rapidă pentru a reconstitui zâmbetul și a-ți recâștiga încrederea

În toate familiile există măcar un membru care nu zâmbește frecvent. Și nu o face din lipsă de emoție sau de empatie, ci pentru că are dinți lipsă și efectiv se simte rușinat. Acest lucru vine din îndepărtatul trecut sovietic în care părinții și bunicii noștri aveau acces doar la o stomatologie de urgență, agresivă și extrem de dolosivă, fapt care pe termen lung s-a transformat într-o traumă colectivă și într-o frică constantă de mersul la stomatolog. Dar iată că am pășit cu încredere în era tehnologizării și a digitalizării, iar odată cu ele a apărut și minunata ocazie de a avea zâmbetul sănătos la care visezi de foarte mult timp. Fără durere, fără cheltuieli enorme, fără stres. Doar cu rezultate optime și în condiții de asepsie și antisepsie, cu medici calificați. Iată trei motive suplimentare de ce protezarea dinților trebuie inclusă pe lista priorităților tale. 

Protezarea dinților – primul pas spre o alimentație sănătoasă

Oricât de ciudat nu ar suna, dar oamenii cu dinți lipsă de obicei își refuză o groază de plăceri culinare. De exemplu, nu pot consuma fructe și nuci, deserturi sau carne cu textură mai fibroasă, deoarece fie resimt un disconfort în locul unde lipsesc dinții, fie nu au efectiv cu ce să mestece aceste alimente. 

Prin urmare, lipsa unor dinți poate să interfereze direct cu stilul alimentar, care în timp devine unul precar. Totodată, involuntar, la nivel de subconștient, persoana începe să se adapteze acelei lipse și își stopează apetitul sau poftele, ceea ce naște frustrări evidente. 

Este metoda nr. 1 de combatere a deformării arcadelor dentare.

Organismul uman funcționează pe principiul adaptării, respectiv în cazul în care ne lipsesc anumiți dinți sau aceștia necesită o restaurare de amploare, corpul nostru decide să se adapteze . Iată de ce pacienții care amână considerabil, din varii motive, vizita la o clinică stomatologică se pomenesc cu probleme, precum:

  • Deformarea arcadelor dentare – se micșorează spațiul rămas datorită migrării dinților vecini prin înclinare în plan orizontal, iar dinții antagoniști migrează în plan vertical
  • Fisuri dentare – în cazul lipsei unor dinți presiunea asupra celor care funcționează va fi cu mult mai mare. Forțele excesive duc deseori chiar la fracturi dentare ; 
  • Mușchii masticatori și articulația temporo-mandibulară sunt foarte sensibili la lipsa dinților și deformarea arcadelor dentare. Restabilirea dinților pierduți evită deformarea arcadelor și mențin o bună funcționare a întregului sistem dento-maxilar. 

Este o metodă eficientă de a-ți recăpăta încrederea în sine

Este lucru știut că zâmbetul sănătos face diferența, mai ales dacă activitatea ta ține de comunicarea cu publicul. Respectiv, un dinte sau mai mulți lipsă poate fi un factor deranjant și frustrant. Pentru a evita stările psihologice defavorizante, alege să îți tratezi și reconstitui dinții, optând pentru una dintre cele trei tipuri de protezare: 

  • Fixă – se utilizează pe larg și presupune instalarea coroanelor dentare; 
  • Mobilă – sunt protezele mobilizabile , care se scot pentru a fi curățate în dependență de necesitate, după care se aplică în cavitatea bucală. Sunt cele mai incomode, dar au un preț redus. 
  • Microprotezare – este vorba de fațetele dentare, o variantă optimă dacă avem fisuri dentare sau eroziuni severe . 

Clinica de stomatologie din Chișinău, Botanica Imperial Dent oferă toată gama de servicii de protezare, cu metode și aparataj de ultimă generație. Nu mai amâna posibilitatea de a zâmbi deplin și de a savura plăceri culinare la care doar visai. 

The post Protezarea dinților – o metodă rapidă pentru a reconstitui zâmbetul și a-ți recâștiga încrederea appeared first on Imperialdent.

Scroll to Top