Sari la conținut

Protetică

proteze

Protetica este o ramură a stomatologiei în cadrul căreia dinții sunt restabiliți pentru a-și continua funcționalitatea normală și pentru a-și menține aspectul estetic. Protetica orală include proceduri precum: obturații dentare (plombe), coroane și punți, proteze dentare, restaurare pe implanturi, și implanturi dentare.

Credem că toată lumea merită un zâmbet frumos, așa că atunci când vine vorba de un proces complex de reabilitare care necesită multiple programări, fiecare pacient iese din clinică cu un zâmbet larg și dinți sănătoși.

Restaurare dentară folosind coroane și implanturi dentare

Coroana este destinată să restaureze un dinte existent care a fost deteriorat sau erodat, sau să înlocuiască dinții în cazul restaurării implantului. Rolul coroanei este de a oferi protecție dinților împotriva eroziunii continue, menținând și restabilind forma anatomică normală, aspectul estetic și funcționalitatea dentară. Prin urmare, coroana protejează dintele de eroziune, iar pe de altă parte oferă o soluție estetică.

La Clinica Dr. Eidelman nu facem compromisuri când vine vorba de calitate și punem accent pe aspectul estetic.  Folosim coroane de zirconiu de înaltă calitate (fără utilizarea celor din metal), potrivite pentru restaurarea unui singur dinte sau pentru reabilitarea orală extinsă, oferind astfel un rezultat estetic natural.

Coroane și punți

Pentru pacienții care se confruntă cu lipsa dinților și caută o soluție dentară estetică și eficientă, realizăm punți din coroane de porțelan atașate împreună.

Puntea poate fi susținută fie de dinții adiacenți locului unde dinții lipsesc, fie poate fi instalată pe o serie de implanturi dentare. Puntea restabilește funcționarea sistemului de masticație și oferă un aspect estetic ca cel al dinților naturali.

În clinica noastră, măsurătorile necesare aplicării coroanei și a implanturilor se realizează folosind un scaner digital, care permite o lucrare eficientă de o mare precizie.

Proteze întregi / parțiale detașabile

restaurarea

În situația în care lipsește un numar mare de dinți, soluția tradițională este crearea unui sistem dentar alternativ detașabil. În trecut, protezele detașabile erau singura soluție pentru pacienții fără dinți și sunt utilizate și astăzi când implanturile nu pot fi efectuate din cauza problemelor de deficiență osoasă.

Protezele parțiale sunt alcatuite din dinți artificiali care sunt atașați pe o baza din material acrilic în jurul dinților existenți și formează o soluție stabilă.

Protezele întregi sunt atașate în gingie și în creasta osoasă, astfel prinderea lor (în special în maxilarul inferior) este mai puțin stabilă comparativ cu restaurarea permanentă folosind implanturi.

Astăzi, clinica noastră oferă o soluție pentru cazurile extreme de deficiență osoasă și pentru aproape fiecare afecțiune putem efectua implanturi dentare de reabilitare care contribuie la calitatea vieții.

Proteze dentare pe implanturi

În multe cazuri, vom efectua proteze parțiale sau întregi, dar le vom fixa în osul maxilar folosind implanturi. În acest fel, le oferim pacienților noștri siguranță printr-o soluție stabilă și fiabilă, care menține buna funcționare a sistemului de masticatie.

De obicei, tratamentul presupune montarea a 2-6 implanturi, pe care proteza completă este susținută prin elemente de fixare speciale. Restaurarea dentară pe implanturi detașabile are multe avantaje, printre care menționăm posibilitatea îndepărtării în vederea curățirii și igienizării zilnice.

Clinica noastră este prima si unica clinica din Romania care efectuează restaurarea pe implanturi dentare folosind metoda „Abracadabra” – reabilitare telescopică, care combină beneficiile protezei permanente (cea mai bună prindere, simțul „dinților” în gură) și detașabile (flexibilitate, greutate ușoară, întreținerea implanturilor și îndepărtarea ușoară atunci când este necesar pentru curățire și igienizare).

Medical denture