Sari la conținut
Clinica Stomatologica » România a ajuns la 18 cazuri confirmate de variola maimuței

România a ajuns la 18 cazuri confirmate de variola maimuței

România a ajuns la 18 cazuri confirmate de variola maimuței, după ce două noi cazuri de infecție au fost anunțate vineri de Ministerul Sănătății.

Este vorba despre doi bărbați din județele Ilfov și Cluj, în vârstă de 30, respectiv 32 de ani, care sunt în prezent izolați în spital.

Primul caz confirmat în România este un bărbat în vârstă de 26 de ani din București, diagnosticat în 13 iunie în urma investigațiilor de laborator.

Infecția cu virusul MPV, care provoacă variola maimuței, a fost confirmată pentru prima dată în Europa în 7 mai, în Marea Britanie, la un pacient cu istoric de călătorie în Nigeria.

Virusul este endemic în vestul și centrul Africii, unde provoacă de obicei forme ușoare de boală, și a fost rareori detectat în alte regiuni până luna trecută.

Până în prezent au fost raportate peste 8.200 de cazuri confirmate de infecție cu virusul “variolei maimuței” în 35 de state din regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în care virusul nu este endemic, potrivit datelor Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC).

Articolul România a ajuns la 18 cazuri confirmate de variola maimuței apare prima dată în 360medical.ro.